Proud2Bme wil drempel voor hulp bij een eetstoornis verlagen en start ‘proudfundingsactie’ 

Voor mensen met een eetstoornis is het vaak moeilijk om hulp te vragen.

Proud2Bme wil drempel voor hulp bij een eetstoornis verlagen en start ‘proudfundingsactie’ 

Voor mensen met een eetstoornis is het vaak behoorlijk pittig om hulp te vragen. Het hulpplatform Proud2Bme wil daar verandering in brengen en wil mensen met een eetstoornis nóg beter helpen dan ze al deden, maar voordat de organisatie dat kan realiseren heeft zij eerst zelf wat hulp nodig.

Steun bieden

Proud2BMe wil haar platform vernieuwen om daarmee de drempel naar hulp en herstel voor mensen met een eetstoornis te verlagen. Zo weten de ervaringsdeskundigen en redacteuren achter het platform dat mensen met een eetstoornis vaak pas laat om hulp vragen. De lange wachtlijsten waar mensen dan vaak op belanden, helpen niet mee. Op Proud2BMe kunnen mensen dan direct steun zoeken.

“We merken dat wanneer mensen op een wachtlijst staan, tussen behandelingen inzitten of een nazorg traject ingaan, Proud2Bme een stabiele factor kan zijn om op terug te vallen. Deze online community is er altijd. Wanneer deze gezond, motiverend én goed bereikbaar is, kan het een terugval of verergering van een eetstoornis voorkomen”, aldus redacteur en ervaringsdeskundige van Proud2Bme Daphne Endlich.

Proudfunding

De hulpsite Proud2Bme helpt al sinds 2009 mensen met een eetstoornis in heel Nederland. Om mensen nog beter te kunnen ondersteunen wil de organisatie de website compleet vernieuwen en daar is hulp voor nodig. Daarom lanceert het hulpplatform vandaag een grootschalige crowfundingsactie, of - zoals ze het zelf graag noemen - een proudfundingsactie. Het doel is om in vier weken tijd €110.000 euro op te halen. Wil jij je steentje bijdragen? Doneren kun je hier doen.

Lifestyle
  • Proud2BMe
  • iStock