Marie Claires weekendtips

Van toffe exposities tot een goed boek om lekker in te verdwijnen op de bank.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Ontdek de kleurrijke wereld van Fabienne Chapot

Fabienne Chapot bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom opent het merk een pop-up store en expositie, genaamd FC XV expo. De expo opent de deuren tijdelijk in het oude pand van Hudson’s Bay en hier kun je via verrassende, interactieve en kleurrijke installaties de wereld van Fabienne Chapot nog beter leren kennen. Bovendien is voor deze pop-up experience ook nog eens een FC XV to go merchandise-lijn ontwikkelt.

Wanneer:
Tot 20 november.
Maandag tot en met dinsdag: 12 - 18:00
Donderdag - vrijdag: 11:00u 19:00u.
Zaterdag: 10:00u - 17:00u.
Zondag: 12:00u - 17:00u.

Waar:
Rokin 21, Amsterdam.

Aanschouw kunst van aanstormend talent

Net als Fabienne Chapot heeft ook interieurdesignstudio BÜRO KIF wat te vieren. Hun tienjarige jubileum is namelijk aangebroken. Dat vraagt om een expositie! In samenwerking met kunstgalerie Althuis Hofland Fine Arts roept BÜRO KIF de expo Different Shades of Abstraction in het leven. Het werk van tien opkomende kunstenaars zal hier te zien zijn.

Wanneer:
8 oktober t/m 7 november.
Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 - 17.00 (ook op zondag tot en met woensdag, maar dan uitsluitend op afspraak).

Waar:
Keizersgracht 137-SOUS, Amsterdam.

Leestip: DoenDenkers

Voor de coronapandemie hadden ze drie restaurants in Amsterdam en waren ze druk bezig met het realiseren van een B&B in Zuid-Limburg, maar in februari 2021 waren Jordi Ramon en zijn vrouw Jacqueline het allemaal kwijt. Alles wat ze op dat moment nog wel hadden verkochten ze of zeiden ze op, want ze hadden een nieuw doel voor ogen: naar Santiago de Compostella lopen. Eind februari vertrokken ze richting Frankrijk, waar ze nog kort op een wijnboerderij werkten en daarna legden ze 1600 kilometer af naar Santiago. Ze zaten niet bij de pakken neer, maar déden het. En hierover schreef Ramon een boek: DoenDenkers.

Lifestyle
  • Fabienne Chapot, BÜRO KIF, DoenDenkers
  • BrunoPress, Instagram