Waarom het beter is om thuis geen pantoffels te dragen

Dit is hoe het zit.

pantoffels

We spenderen weer meer tijd in huis en onze voeten kunnen een beetje naked voelen zonder schoenen. Pantoffels lijken dan de perfecte oplossing. Lekker zacht en warm. Al blijken ze in sommige gevallen meer kwaad dan goed te doen.

Verkeerd lopen

Blijkbaar is het helemaal niet goed voor je houding als je vaak sloffen draagt, zo vertelt podotherapeut Nina Ordelman aan Margriet. Je pantoffels houden je voeten warm en bezorgen je een knus gevoel, maar voor je rug betekenen pantoffels vaak slecht nieuws. “Op pantoffels kun je nooit actief lopen. Daarom sloffen de meeste mensen hier ook op en dat is niet goed voor je houding”, legt de podotherapeut uit.

Geen stevigheid

Daarnaast licht Ordelman ook nog toe dat er een ander gevaar op de loer ligt wanneer je pantoffels draagt. Voeten zijn volgens de specialist gebouwd om op een dempende ondergrond te lopen. “Op een harde ondergrond reageren voeten anders. Omdat je thuis vaak een harde ondergrond hebt, kun je hier lichamelijke klachten van krijgen. Pantoffels bieden namelijk geen stevigheid, maar hiermee loop je wel over een harde ondergrond.”

Sloffen dragen is heus niet voor iedereen slecht. Sommige mensen hebben makkelijke voeten en kunnen dit gewoon blijven doen. Heb je daarentegen rugklachten? Dan is het beter om in huis je schoenen te dragen. En als je echt niet zonder je sloffen kunt, kun je ze ook pas aantrekken wanneer je al op de bank of in de stoel zit.

Lifestyle
  • Margriet, Tips en Weetjes
  • iStock