Onderweg je baby verschonen: waar kan dit?

Wat te doen als je geen toilet kunt vinden of als er geen verschoontafel aanwezig is?

baby

Ga je op pad met je kleintje? Niet alleen bij een lang, maar ook bij een kort uitstapje kan het voorkomen dat jouw baby verschoond moet worden. Het is dan handig om te weten waar je dit dichtbij kunt doen. Je kunt natuurlijk altijd ergens binnenlopen – bijvoorbeeld bij een restaurant – en vragen of je gebruik mag maken van het toilet. Maar niet in elk toilet is een verschoontafel te vinden. Wij geven tips wat je in zo’n geval het beste kunt doen!

HogeNood App: vind een toilet in de buurt

Het fijnste is natuurlijk om jouw baby te verschonen op een verschoontafel. Bij sommige openbare toiletten is er eentje te vinden, maar lang niet bij elke. En daarbij: waar vind je eigenlijk dichtbij een openbaar toilet? De HogeNood app maakt dit makkelijk. In deze app kun je op basis van jouw locatie zien waar de dichtstbijzijnde toiletten zijn. Bij elke locatie staat aangegeven of er een verschoontafel is. Superhandig, dus.

Neem altijd een verschoningsmatje mee

Is er nergens in de buurt een openbare verschoonlocatie te vinden? Bijvoorbeeld omdat je op reis bent naar het buitenland of er gewoon geen een in de buurt is: dan kun je altijd improviseren. Denk bijvoorbeeld aan de achterbank of -bak van je auto of een (picknick)bankje. Ook kun je gewoon de kinderwagen gebruiken: laat de rug van de wagen dan helemaal naar beneden zakken. De kinderwagen biedt gelijk wat meer privacy voor jouw baby.

Makkelijk en hygiënisch is om hierbij een verschoningsmatje te gebruiken om op het oppervlak te leggen waar je jouw baby verschoont. Je baby kan zo zacht en schoon liggen. Zo’n matje neem je makkelijk mee, hij is namelijk dun en opvouwbaar. Soms krijg je deze bij een kinderwagen geleverd, anders kun je ze ook los kopen. Je kunt in de mat vaak luiers en doekjes stoppen, zo heb je alles gelijk bij de hand. Wel zo handig als jouw baby een ongelukje heeft gehad en je snel wilt handelen.

Zorg voor een goedgevulde luiertas

Neem altijd de juiste spullen mee om onderweg jouw baby te kunnen verschonen, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Schone luiers: Breng genoeg schone luiers mee: eentje voor elke 1 tot 2 uur dat je buiten wilt doorbrengen. Liever te veel dan te weinig.

Billendoekjes: Deze kun je niet alleen gebruiken tijdens het verschonen, maar ook bijvoorbeeld na het eten.

Luierzakjes: Geen prullenbak in de buurt? Neem altijd wat luierzakjes mee zodat je een luier hier tijdelijk in kan opbergen.

Billenzalf: Belangrijk om bij het verschonen te gebruiken om zo de kwetsbare huid van jouw baby te beschermen.

Extra setje kleding: Klein ongelukje? Handig om dan jouw kindje gelijk een schone outfit aan te kunnen trekken. Neem dus altijd een extra romper en bijvoorbeeld pyjama mee.

Lifestyle
  • Sarah Chair