Dit is alles wat we weten over een tweede seizoen van Maid 

De show komt mogelijk met een tweede seizoen waarin een andere ‘maid’ centraal staat.

Maid

Vergeet Squid Game en alle heisa daaromheen, want ook de Netflixserie Maid is een knaller die sinds de release ervan de Netflix top 10 beslaat. De serie, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, is bingewaardig en doet ons snakken naar een tweede seizoen. Maar komt die er ook?

Maid

In het eerste seizoen van Maid staat het personage Alex (gespeeld door Margaret Qualley) centraal. Ze verlaat haar vriend, die haar emotioneel mishandeld, en gaat ervandoor met haar 2-jarige dochtertje Maddy. Ze neemt vervolgens een baan als schoonmaakster aan om haarzelf en haar kindje te kunnen onderhouden.

De kracht van de serie zit ‘m erin dat het geen geromantiseerd verhaal is. Maid laat op een realistische manier zien hoe het is om weg te vluchten uit een abusive relatie. En hoe het vervolgens is om je staande te houden, wanneer je voor jezelf én je kind moet zorgen. Dit sterke verhaal zorgt ervoor dat fans van de serie met één prangende vraag overblijven: wanneer komt het tweede seizoen? Maar helaas is dat niet de juiste vraag om te stellen.

Seizoen 2

Óf er een tweede seizoen van Maid komt, is momenteel nog maar de vraag. Zo werd de serie door Netflix bestempeld als een limited serie. En ondanks het succes ervan heeft de streamingdienst nog niets gezegd over een eventueel tweede seizoen. Al gebeurde het in het verleden weleens dat een limited serie toch een vervolg kreeg (HBO-serie Big Little Lies zou bijvoorbeeld ook maar een limited show zijn).

Maid is gebaseerd op de memoir van Stephanie Land: Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive. Het boek en de serie komen op hetzelfde punt tot een einde: Alex komt samen met haar dochter in Missoula aan, waar ze wil gaan studeren. Hoewel Land er dus zelf niet op ingaat, zou een tweede seizoen kunnen gaan over Alexs nieuwe leven.

Nieuwe maid

Creator en showrunner Molly Smith Metzler is in ieder geval al enthousiast over een tweede seizoen. “Ik hou van de karakters en ik zou de rest van mijn leven verhalen voor Alex kunnen schrijven. Ze zit in mijn hart”, zo vertelt ze aan Decider. Wel heeft ze het idee dat het verhaal van Alex al een beetje is verteld. Ze sluit een tweede seizoen met een nieuwe hoofdpersonage daarom niet uit.

"Ik denk dat er veel maids en andere huishoudster zijn die dingen meemaken die net zo erg, al dan niet erger zijn, dan het verhaal van Stephanie Land”, aldus de showrunner. “Het zou een droom zijn om het verhaal van een andere maid te vertellen in een ander seizoen. Iemand uit een totaal andere regio met een totaal ander levensverhaal.”

Misschien ook voor jou:
Bingen maar: deze romantische komedies uit de zero's staan nu op Netflix
Lifestyle
  • Marie Claire USA, Decider
  • Netflix