Opvallende modetrends voor de winter 2021/2022

Tijd voor een wardrobe refresh!

De winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat je je garderobe weer een nieuwe make-over mag geven, yes! Eén ding staat vast wanneer we het hebben over de fashiontrends voor het najaar: alles mag en alles kan.

Opvallende trends

Zo is er een aantal heel opvallende modetrends te zien waar we echt niet meer omheen kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de mooiste tricot jurken? Of van patchwork op je kleding en accessoires? In dit artikel bespreken we de meest opvallende en bijzondere modetrends voor de winter van 2021/2022 met je.

Comfy wear voor het najaar van 2021

De pandemie heeft ons een aantal dingen geleerd, waaronder het feit dat comfy kleding prima gedragen kan worden op een normale werkdag. Omdat we het afgelopen jaar veel vanuit huis moesten werken, is de vraag naar comfortabele kleding zoals joggingpakken en zachte sweaters binnen no time gestegen. Voor het aankomende winterse seizoen zien we deze modetrend nog steeds. We just loooove comfy wear!

Deze winter combineren we comfy kleding met stijlvolle items, zoals een lekkere zachte hoodie met een nette broek en een paar hakken. Of denk aan een volledig joggingpak van een luxe materiaal in combinatie met een paar winterse sneakers en een mooie blazer. Hoewel we het wel hebben gehad met de pandemie zijn we nog lang niet klaar met deze fijne modetrend. Modeontwerpers overigens ook niet; zij zijn massaal overgestapt naar athleisure – sportieve en comfortabele kleding die in de vrije tijd gedragen wordt. Sla die sweaters, leggings en oversized truien dus maar in!

Tricot jurken als ideaal item voor de winter

Wat betreft de jurken voor het aankomende winterse seizoen zien we veel gebruik van tricot. Tricot is een stof dat gemaakt is van heel fijn breiwerk en dat vervaardigd kan worden van zowel katoen als wol en zelfs nylon. Wat zo fijn is aan tricot is dat het een rekbare stof is. Deze winter kiezen we massaal voor de tricot jurk; een stijlvol item dat er niet alleen te gek uitziet, maar dat ook nog eens heerlijk zit.

Het maakt niet uit van welk materiaal tricot gemaakt is; door het fijne breiwerk voelt de stof sowieso comfortabel aan aan je lichaam. Deze winter zien we verschillende tricot jurken, waarbij er voor iedere vrouw wel iets te vinden is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie roomkleurige tricot jurk die tot op over de knieën komt? Of van een zwarte tricot jurk met een hoge snit? Leuk om te weten: tricot wordt dit seizoen ook gebruikt in leggings en tops.

Neutrale kleuren voeren de boventoon

Er is een aantal modekleuren in de winter van 2021/2022 te vinden waar we heel blij van worden. Neem bijvoorbeeld wit – dé kleur van dit koude seizoen. Met wit kun je van alles; dat is precies waarom deze kleur zo handig is voor de winter. Wat we bijvoorbeeld terug gaan zien, is een compleet witte outfit inclusief de schoenen. Denk hierbij aan een witte jeans, een witte tricot trui en een paar witte cowboylaarzen. Niets is te gek!

We kunnen het ons voorstellen dat je zo’n compleet witte look een beetje too much vindt. Daarom raden we je aan om wit te combineren met andere neutrale kleuren. Deze herfst staat in het teken van neutrale tinten. Beige, camel, bruin, zwart of zelfs grijs doen het eigenlijk altijd wel goed in het najaar. Je kunt hierbij nog een uitstapje maken naar een typische herfstkleur zoals okergeel of terracotta of je laat het er gewoon bij.

Opvallende patchwork items: jassen en jurken

Tot slot bleef onze aandacht bij een wel heel bijzondere modetrend hangen: patchwork. De laatste maanden zien we het gebruik van patchwork steeds vaker in zowel mode als interieur. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van quilts of patchwork materiaal dat doorgestikt is. Meestal zijn het drie lagen materiaal die op elkaar worden genaaid met behulp van quilten. Het is exact die stof en die manier die we deze winter terug gaan zien in de modecollecties. Patchwork wordt hierbij op verschillende manieren ingezet.

Zo zien we talloze jassen met patchwork langskomen bij diverse A-merken die meestal een vintage vibe hebben. Dat klopt wel, aangezien oudere quilts vaak gebruikt worden voor dit soort prachtige kledingstukken. Denk aan een lange, stoere jas met een capuchon en patchwork op de rug of aan een nette wollen jassen tot over je knieën. Het gebruik van quilts en patchwork zien we ook terug in accessoires, zoals tassen en in woonaccessoires, zoals dekens. Ben jij er ook fan van?

Beeld: Godisable Jacob

Laatste nieuws