Marie Claires weekendtips

Van een nachtelijk wijnfestival tot een slow sunday afternoon tea.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Geniet van een afternoon tea

Waldorf Astoria is dé plek in Amsterdam om te genieten van een afternoon tea en het hotel heeft weer wat leuks. Zo lanceert Waldorf Astoria Amsterdam een exclusieve high tea in samenwerking met Dolce & Gabbana. De lekkernijen zijn geïnspireerd door Siciliaanse tradities en zijn kleurrijke feestjes om naar te kijken. Overigens zijn ze ook heerlijk om te eten. Denk aan cannoli met pistache en sinaasappel en ijs met perzik en amaretto, of aan hartige hapjes zoals melanzane met aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas.

Wanneer:
Vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 tot 17:00.

Waar:
In de Peacock Alley van Waldorf Astoria Amsterdam.

Een avond vol opera en ballet

De maand oktober staat in het teken van Black Achievement Month, waarin black achievers hun bijdrage aan onze samenleving onder de aandacht brengen. Met drie programma's op de agenda vraagt Nationale Opera & Ballet hier ook aandacht voor – want achievers van kleur droegen altijd bij aan onze maatschappij, doen dat nog steeds én zullen dat blijven doen. Een van die drie voorstellingen, Celebrating Diversity, wordt dit weekend getoond. Onder anderen balletdanser Sebia Plantefève-Castryck zal deze avond de sterren van de hemel spelen in een choreografie van Sedrig Verwoert, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet. En pianist Djuwa Mroivili brengt een speciaal voor haar geschreven compositie van de Zuid-Afrikaanse componist Neo Muyanga ten gehore.

Wanneer:
17 oktober va 20:30 tot 21:30.

Waar:
Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

Nacht van de wijn

Gek op wijn? Dan wil je dit weekend bij de Nacht van de Wijn zijn. Leer meer over de wereld van wijn tijdens het wijnfestival, en drink dan uiteraard ook een wijntje (of twee). Bovendien brengt deze nacht ook een ode aan de druif. Zo wordt de populairste druif van Nederland bekend gemaakt en bij verscheidene barretjes kun je tig druiven proeven. Cheers to that!

Wanneer:
16 oktober van 15:00 tot 00:00.

Waar:
Central Studios Utrecht.

Lifestyle
  • BrunoPress