Hoe kies je een kledingkast die bij jouw interieur past?

Plus een aantal praktische tips.

kledingkast

Een goede kledingkast vinden is an sich niet zo moeilijk. Je hebt genoeg exemplaren die stevig zijn en waarin jij jouw garderobe kwijt kunt. Een kledingkast vinden die óók bij jouw interieur en woonwensen past? Da's een ander dingetje. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo lastig te zijn. Wij tippen hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw kledingkast – letterlijk en figuurlijk – in en bij jouw interieur past.

Woonstijl

Een kledingkast is door zijn afmetingen prominent aanwezig in de kamer. Je bed is vaak de pièce de résistance, maar ook een kledingkast is een eyecatcher in je slaapkamer. Trek daarom je woonstijl door naar de slaapkamer, om er een mooi geheel van te maken. Zorg dus dat hij past bij de rest van je inrichting: van stoer tot landelijk of chique, er is voor elk wat wils. Ben je bijvoorbeeld gek op bohemian chic? Kies dan voor een wardrobe met een warme uitstraling. Heb jij een minimalistische stijl? Dan zou je kunnen kiezen voor een open kast.

Met een open kledingkast kun je een minimalistische look en feel creëren. Beeld: Goossens.

Schuifdeuren of openslaande deuren

Natuurlijk, het oog wil wat. Een mooie kast is daarom belangrijk. Maar ook een praktische kledingkast mag niet onderschat worden. Woon jij bijvoorbeeld samen en willen jij en je partner jullie kleding in dezelfde kast opbergen? Dan zijn schuifdeuren niet zo handig. Er is per slot van rekening altijd één deur dicht, waardoor dit niet handig is als jullie tegelijkertijd iets uit de kast willen halen. Aan de andere kant zijn schuifdeuren wel ruimtebesparend. Dit kan weer handig zijn als de slaapkamer niet zo heel ruim is.

Let op de afmetingen

Het is cliché, maar daarom niet minder waar: meten is weten. Ga daarom niet op zoek naar een kledingkast, zonder precies te weten hoe groot de kast kan zijn. Dat lijkt voor de hand te liggen, maar het gaat toch vaak mis (lieverd, jij had het toch opgemeten?)

Let bij het opmeten van de kast ook niet alleen op de breedte en de diepte, maar ook op de hoogte. Dit is altijd maatwerk en er is een hoop mogelijk. Een kast hoeft namelijk niet helemaal tot het plafond te rijken. Een ondiepere kast kan heel praktisch zijn en kan mooi wegvallen in een bepaalde hoek van de kamer. Daarnaast kan een iets lagere kast decoratief een meerwaarde hebben. Hier kun je bijvoorbeeld planten op plaatsen, om meer groen aan je interieur toe te voegen.

Bepaal waar je de kast voor wilt gebruiken

Een kledingkast gebruik je natuurlijk voor the obvious: kleding. Bedenk voordat je een kledingkast shopt alleen wel wat voor kleding je hierin wilt opbergen. Wil jij jouw blouses en blazers hierin ophangen? Of wil je veel plankjes waarop je broeken kunt opstapelen? Hou daar dan rekening mee, want ook aan de binnenkant kan je je kledingkast helemaal optuigen zoals jij wilt, van horlogehouders tot ingebouwde sieradenrekjes. Extra legplanken of juist een extra roede. Het is allemaal mogelijk!

Lifestyle
  • Goossens wonen
  • Goossens wonen