Danseres Floor Eimers sleept Alexandra Radiusprijs 2021 in de wacht 

"Een enorme eer om toegevoegd te worden aan het rijtje fantastische dansers die de prijs voor mij hebben gewonnen", aldus Floor.

Floor Eimers

Het gaat danseres Floor Eimers voor de wind. Ze is solist bij Het Nationale Ballet, stond onlangs nog op onze Marie Claire-cover én ze mocht gisteren de Alexandra Radiusprijs 2021 in ontvangst nemen.

De Alexandra Radiusprijs 

Floor noemt het een enorme eer dat de dansprijs dit jaar naar haar ging. “Wat ben ik ongelooflijk blij dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen”, liet ze daarover weten. Gisteravond tijdens de première van Mata Hari van het Nationale Ballet overhandigde niemand minder dan Alexandra Radius herself de prijs aan Floor.

“Een enorme eer om toegevoegd te worden aan het rijtje fantastische dansers die de prijs voor mij hebben gewonnen. Het is een droom geweest om onderdeel te mogen zijn van deze prachtige traditie.” De Alexandra Radiusprijs werd dit jaar voor de 32ste keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €3000 en een kunstwerk, nagelaten door tekenaar en illustrator Humphrey Bennett.

Floor Eimers

Floor volgde haar dansopleiding in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium. Sindsdien was de danseres te zien in verscheidene stukken, waaronder haar dubbelrol van Odette/Odile in Het Zwanenmeer. Sinds het seizoen van 2019/2020 danst ze als tweede solist bij Het Nationale Ballet.

In een interview met Marie Claire vertelde Floor destijds dat ze altijd al wilde dansen."Ja, het is een clichéverhaal, maar toen ik vier was, ging ik met mijn moeder naar Het Zwanenmeer. Daarna wilde ik ballerina worden. Ik ben op ballet gegaan en op mijn zevende heb ik auditie gedaan bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Je komt er steeds meer achter dat het keihard werken is, maar de droom is nooit voorbijgegaan. We begonnen met 27 kinderen en uiteindelijk zijn er 3 afgestudeerd. Ik ben heel blij dat ik het heb gehaald."

Misschien ook voor jou:
Igone de Jongh over de levenslessen die ze meepikte
Lifestyle
  • Nine IJff