Hoe je meer ronde vormen aan je interieur kunt toevoegen

Bovendien heeft dat ook nog eens een positief effect op je mentale gezondheid!

ronde vormen

Ben je weleens in een huis geweest waar strakke lijnen domineerden? Het kan ervoor zorgen dat een huis er wat zakelijk uitziet. Geen wonder dat de woontrend du moment ronde vormen zijn!

Ronde interieurstukken

Ronde vormen zijn helemaal hip! Door ronde items toe te voegen aan je interieur doorbreek je de strakke lijnen van de muren in je woonkamer en ziet je woning er zachter en speelser uit. De vormen zijn warm, geruststellend en geven een gevoel van sensualiteit en liefde.

Ronde tafels zijn momenteel helemaal in. Niet alleen omdat ze er prachtig uitzien, maar ook omdat ronde tafels intimiteit kunnen vergroten. Doordat iedereen elkaar kan aankijken voelt de tafelsetting knusser aan en betrek je tafelgenoten gemakkelijker bij een gesprek. Ook kan je gemakkelijk een stoel bijschuiven en – niet te vergeten – stoot je je niet meer aan die vervelende hoeken.

Een ronde tafel staat voor gezelligheid. Maak het nog warmer door te kiezen voor pastelkleurige stoelen.

Andere pronkstukken

Ook salon- en bijzettafels zien we steeds vaker in een ronde vorm verschijnen, al dan niet in een setje van 2 of 3 stuks in verschillende groottes. Handig, zo kan je hem mooi groeperen of juist verdeeld over de kamer neerzetten zodat je je gasten allemaal van een hapje en drankje binnen handbereik kan voorzien.

Natuurlijk zijn er veel meer meubels die in een ronde vorm verkrijgbaar zijn. Denk aan een rond schilderij of ronde spiegel, een rond vloerkleed of zelf een bankstel met ronde vormen. Accentueer deze zachte look met eveneens zachte en aaibare stoffen als teddy en velvet. Met zoete kleurtinten als pastel ademt je interieur een en al zachtheid uit.

Voordelen

Het is prachtig om ronde vormen op te nemen in je interieur, maar het is dus óók nog eens goed voor je gesteldheid. Verscheidene onderzoeken wezen uit dat we ronde vormen positiever in ons opnemen dan andere vormen. Dit komt omdat we ronde vormen (onbewust) associëren met de aarde, de zon en de maan. Hierdoor worden ze beschouwd als 'vriendelijke' vormen, die zachter en milder aanvoelen en een gevoel van veiligheid, stabiliteit en zekerheid bieden. Om die reden vinden veel mensen dan ook dat een interieur meer warmte en liefde uitstraalt wanneer er ronde vormen in zijn opgenomen.

Benieuwd hoe jij ook meer ronde vormen in je interieur kunt opnemen? Hieronder delen we wat inspiratie.

Lifestyle
  • Goossens