Hoe power dressing jouw zelfvertrouwen op de werkvloer kan beïnvloeden

En hoe je zo’n outfit samenstelt. 

Tijdens de thuiswerkdagen in de coronaperiode was het verleidelijk om achter je thuisbureau te gaan zitten in pyjama. Maar zeg eens eerlijk, voelde jij je dan écht productief? Of we nu willen of niet, een goede outfit draagt bij aan hoe we ons voelen.

Power dressing anno 2021 

Het begrip power dessing is er eentje die al verscheidene decennia geleden in het leven werd geroepen. Het idee erachter is simpel. Kleding dragen in een stijl die autoriteit en macht suggereert. Nu is die boodschap anno 2021 wel wat minder heftig. Power dressing hoeft vandaag de dag gelukkig niet meer een manier te zijn om anderen te intimideren. Wel is het een manier om jezelf te imponeren, en dat is gelukkig geen hogere wiskunde.

“Een blazer is het perfecte kledingstuk om power dressing uit te voeren zonder een overkill”, vertelt stylist Holly White aan Refinery 29. “Draag daar een T-shirt, jeans en platte schoenen bij voor een smart casual vibe of een getailleerde broek en blouse voor een formele gelegenheid.”

Positiever op de werkvloer

Uit een onderzoek uit 2014 van de Yale School of Management blijkt dat mensen beter scoren als ze een power outfit dragen. Zo werden twee groepen mensen met elkaar vergeleken – de ene groep droeg formele kleding en de andere sweatpants en flipflops. De groepen participeerden in een schijn onderhandeling en de mensen die formele kleding droegen, harkten uiteindelijk 10 procent meer winst binnen. Niet slecht, toch?

Overigens gaat mooie kleding wel verder dan een schitterende blazer en mooie broek dragen. Ook met prachtige en kwalitatief goede lingerie kun je dat power-gevoel voor jezelf creëren. En een merk dat dat maar al te goed weet, is Marie Jo.

Ter ere van haar 40-jarige bestaan lanceert het lingerielabel Marie Jo de campagne My Invisible Force.

Mooie lingerie voor zelfvertrouwen

Ter ere van haar 40-jarige bestaan lanceert Marie Jo de campagne My Invisible Force. Want zelfs als niemand jouw lingerie ziet, kan een mooie beha en dito slip ervoor zorgen dat jij je krachtig voelt. Bovendien, hoe chic jouw kleding ook is, het zit en voelt minder mooi als je niet het juiste ondergoed draagt. Kwalitatief goede en mooie lingerie is key!

Om vrouwen te empoweren komt het lingerielabel dit seizoen met twee nieuwe series: Marie Jo Joy en Marie Jo Amalie. Deze twee series belichamen de essentie van het merk: verrassende designs, verfijnde all-over details en verschillende stijlen voor ieder type borsten. Dé perfecte basis voor een flink staaltje power dressing.

Beeld: BrunoPress, Marie Jo

Laatste nieuws