Meghan Markle openhartig over het ouderschap: 'We zijn in de zevende hemel'

Meghan spreekt openhartig over het ouderschap én maakt meteen een sterk statement.

Meghan Markle

In juni verwelkomden prins Harry en Meghan Markle hun tweede kindje en moesten zij net als alle andere ouders hun werk combineren met hun groeiende gezin. Iets wat zelfs onder ideale omstandigheden lastig is. In een openbare brief aan het Amerikaanse congres pleit de hertogin daarom voor betaald ouderschapsverlof en spreekt ze openhartig over haar eigen jonge gezin.

Betrokken burger

"Ik ben geen gekozen politicus, maar net als vele anderen een betrokken burger en vooral ouder. En omdat u en uw collega’s uit het Congres een rol spelen in het vorm geven van familiesituaties voor de komende generaties, schrijf ik u deze brief. Het is voor mij als moeder heel belangrijk om me sterk te maken voor betaald verlof", begint Meghan haar openbare brief aan Nancy Pelosi, Voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

De afgelopen maanden tijdens de pandemie heeft Meghan gezien dat vrouwen gedwongen werden te kiezen tussen hun baan en hun kinderen, helemaal toen de scholen gesloten waren en ze wel thuis moesten blijven om hun kroost op te vangen. "De werkende moeder of ouder staat voor de keuze om aanwezig te zijn of betaald te worden. Beide opofferingen hebben grote gevolgen."

Tweede kindje

In het pleidooi voor betaald ouderschapsverlof schrijft Meghan ook over haar eigen gezin. Ze kon ruim de tijd nemen voor haar gezin na de geboorte van baby Lili, iets dat lang niet voor iedereen weggelegd is. "In juni hebben mijn man en ik ons tweede kindje verwelkomd. Zoals iedere andere ouder waren we in de zevende hemel. Zoals veel andere ouders waren we ook overweldigd. En zoals heel weinig andere ouders hoefden we niet te kiezen tussen tijd doorbrengen met onze baby of weer aan het werk gaan. We wisten dat we haar mee naar huis konden nemen en alles aan onze kinderen en ons gezin konden wijden. We wisten dat we daarbij geen onmogelijke keuzes hoefden te maken over kinderopvang, werk en medische zorg, die veel mensen dagelijks wel moeten maken", schrijft Meghan. "Geen familie zou moeten kiezen tussen de kost verdienen en het zorgen voor hun kind."

De brief ondertekent de hertogin van Sussex niet alleen. "Namens mijn gezin, Archie, Lili en Harry, bedank ik u om deze brief in overweging te nemen, en namens alle families vraag ik u om ervoor te zorgen dat dit belangrijke moment niet zomaar voorbijgaat."

Celebrity
  • Vorsten, Harper's Bazaar, Beau Monde
  • BrunoPress