Op deze manier houd jij je bos bloemen het langste mooi

Zo staan ze het langst!

bos bloemen

Wat is het heerlijk om in de herfst prachtige bloemen in huis te halen om je woonkamer wat op te fleuren. Maar van slaphangende bloemen die snel verwelken wordt niemand blij. Pas daarom de volgende methodes toe om je bos zo lang mogelijk fris te houden.

Juiste voorbereiding

Bloemenliefhebbers weten het vast wel, maar we benoemen het voor de zekerheid nog een keer: snijd de stelen van de bloemen schuin af voor je ze in het water zet. Zorg ook dat je het zakje voeding echt aan het water toevoegt. En wist je dat het beter is om de vaas voor een vierde te vullen met warm water?

Een aspirine

Je kunt een aspirine niet alleen inzetten als je hoofdpijn hebt, maar ook als je je bloemen langer mooi wilt houden. Gebruik wel echt een aspirine en geen andere pijnstilling, zoals ibuprofen. Plet de aspirine en voeg het toe aan het water. Salicylzuur komt dan in het water van de bloemen terecht en dit zorgt ervoor dat bepaalde bacteriën die je bloemen verwelken, niet in het water kunnen groeien.

Een muntje bij de tulpen

Op de markt hoor je soms de beste tips. Zo ook op de beroemde bloemenmarkt Columbia Road Market in Londen. Een verkoper raadde daar aan om een muntje van koper op de bodem van je vaas te leggen en deze daarna te vullen met water. Het koper in het muntje zorgt ervoor dat tulpen niet gaan hangen.

Water verschonen

Je bloemen op water zetten is de eerste stap, maar ververs jij het water weleens? Vaak voorzien we onze bloemen alleen van extra water als we zien dat er nog maar een dun laagje in de vaas zit. Maar het is veel beter om de bloemen af en toe voorzichtig uit de vaas te halen en het water te verversen. Dit moet je ongeveer een keer in de twee dagen doen voor het beste resultaat.

Een scheutje frisdrank

Heb jij nog een restje frisdrank in de koelkast staan en is het te weinig om een glas te vullen? Doe het dan eens bij de bloemen. De suikers in de frisdrank bieden goede voedingsstoffen voor je bloemen. Bovendien werkt het koolzuur in je frisdrank ook nog eens bacteriëndodend.