Op deze manier houd je nieuwe sneakers het langste mooi

Een aantal waardevolle tips.

Lees ook

Nieuwe schoenen kopen heeft iets magisch. Niet zo gek dat je nieuw aangeschafte paar dan ook vaak je nieuwe favoriet is. Heb jij onlangs nieuwe sneakers op de kop getikt en wil je daar zo lang mogelijk plezier van hebben? Wij delen een aantal trucjes om je schoenen zo lang mogelijk mooi te houden.

Wissel je schoenen regelmatig af

Dag in dag uit op dezelfde schoenen lopen is niet alleen een beetje een fashion faux pas, maar ook nog eens slecht voor je sneakers. Je kunt ze het beste een dagje laten rusten. Op deze manier blijven je schoenen langer mooi, want dan verliezen ze minder snel hun vorm.

Maak ze regelmatig schoon

Not to state the obvious: maar je schoenen verdienen regelmatig een schoonmaakbeurt. Logisch, want niemand wil met vieze stappers rondlopen.

Stel zo'n schoonmaakbeurt overigens niet te lang uit. Als je vuil te lang op je schoenen laat zitten, kan het in de schoen trekken waardoor het moeilijker wordt om het vuil te verwijderen. Hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn. Met een borstel en een natte doek kom je een heel eind. Vergeet daarnaast niet om af en toe ook even je veters in de wasmachine te doen. Stop ze in een waszakje et voilà, schone veters.

Spray je schoenen in

Zeg eens eerlijk, spray je je schoenen in met een nano-protect spray? Deze spray beschermt je schoenen tegen invloeden van buitenaf, zoals regen en vuil. Door ze regelmatig in te sprayen, voorkom je dat ze beschadigen. Doe dit niet alleen op het moment dat je ze aanschaft, maar spray je schoenen ook daarna regelmatig in met een beschermende spray.

Op de juiste plek bewaren

Schoenzolen kunnen verkleuren door de invloed van licht en lucht. Natuurlijk kun je die niet vermijden als je de sneakers aanhebt, maar je kunt je schoenen hier wel wat van ontzien door ze op de juiste plek te bewaren. Bewaar je schoenen op een donkere plek, zoals bijvoorbeeld in de kast of anders in een schoenendoos. Wil je het helemaal goed doen? Plaats dan schoenspanners in je sneakers, zodat het model langer en beter behouden blijft.

Bron: Sneaker reiniger, Elegance | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook