5 trends die we volgens de kenners veel gaan zien in 2022

De volgende trends gaan volgens mode-experts het straatbeeld domineren. 

Lees ook

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe trends. Hoewel het nog even duurt tot nieuwjaarsdag worden voorspellingen voor het nieuwe jaar al fanatiek gedeeld, zo ook op het gebied van fashion.

Bodysuits 

Celebrity stylist Micaela Erlanger, die onder anderen Meryl Streep, Lupita Nyong'o en Shailene Woodley kleedde, vermoedt dat we de bodysuit veel gaan zien. “De bodysuit is de perfecte basislaag om mee te beginnen en om je comfortabel te voelen”, vertelt ze daarover aan InStyle. “Voor een stijlvollere look, combineer je een bodysuit met een classic trenchcoat en chunky Chelsea boots, perfect voor drinks met vrienden.”

Tennistrends

Volgend jaar zullen ook populaire sporten onze kledingkeuzes weer beïnvloeden. The big thing? Dat is volgens stylist Jennifer Bandier de tennis-outfit. “Van cropped en oversized polos, truien die lukraak om je schouders zijn gebonden en geplooide rokken. Een moderne kijk op de stijl van de countryclub”, aldus Bandier.

Monochroom

De monochroom-trend is natuurlijk niet helemaal nieuw. Het afgelopen voorjaar bleek dit al een hit te zijn en naar verwachting staat ons in 2022 weer all things monochromatic te wachten. Celebrity stylist Jamie Frankel vermoedt dat dit te maken heeft met comfort. “Nu we langzaam teruggaan naar normaler, willen mensen zich stijlvol voelen zonder daar veel voor te hoeven doen.”

Genderneutraal

Genderneutrale kleding maakte al langere tijd zijn opmars en die trend zal zich voortzetten in 2022, zo voorspelt celebrity stylist Mickey Freeman. “We zullen in 2022 androgyne modetrends zien, met name vrouwen die herenpakken dragen en mannen die kilts en plooirokken dragen. Dat wat in de modewereld als mannelijk en vrouwelijk wordt beschouwd, zal blijven evolueren.”

Tijdloze fashion

Volgens modekenner Maggie Winter is ook de tijdloze fashion nog niet op z'n retour. “We willen minder spullen, en we willen investeren in stukken waar we ons goed bij voelen. We geven de kleren in onze kast die te specifiek, te kieskeurig, te extra zijn aan het goede doel.” Dat resulteert volgens Winter in een tijdloze garderobe.

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook