Angelina Jolie openhartig over ouderschap: ‘Ik ben geen perfecte ouder’ 

De actrice deelt hoe het is om zes kinderen op te voeden.

Angelina Jolie

Ze is een award-winning actrice die momenteel in de film Eternals schittert en ze zet zich toegewijd in voor mensenrechten. Angelina Jolie does it al. Toch zijn het haar zes kinderen waar de actrice het meest trots op is.

Fantastische personen

Aan People vertelde Angelina onlangs meer over haar zes kinderen Maddox, Pax, Zahara, Shiloh, Vivienne en Knox, die ook onderling een sterke band met elkaar hebben. “Het zijn fantastische personen”, vertelt de moeder over haar kinderen die ze samen met ex Brad Pitt heeft.

De actrice vervolgt dat haar kinderen alle zes erg verschillend zijn en ze is nieuwsgierig naar de personen die zij zullen worden. “Ik ben zo excited over alle verschillende stadia en gevoelens die ze nu doormaken. Waarom zou je dat niet zijn?”, vraagt ze zich hardop af. “Er wordt van ons verwacht dat we hen helpen om erachter te komen wie ze zijn. En dat kun je niet doen als je niet enthousiast met ze mee-ontwikkelt.”

Daarnaast kent Angelina niet alle credits aan haarzelf toe. Haar kinderen doen ook veel voor elkaar. “En omdat er zoveel van hen zijn, denk ik dat ze een significant effect op elkaar hebben. Het is niet alsof ik het hoofd ben”, vertelt ze daar eerlijk over.

Geen perfecte ouder

Ook kijkt ze naar haar eigen moederschap en benadrukt ze dat ze ‘hoe dan ook geen perfecte ouder’ is. Wel doet ze altijd dat wat volgens haar het beste is voor haar kinderen. Al resulteert dat er wel in dat ze soms in twijfel trekt of ze ‘wel het juiste doet’.

En los van alle ouderlijke twijfels – waarin Angelina ongetwijfeld niet de enige is - is ze trots op haar kinderen. “Mijn kinderen hebben zo, zoveel lieve dingen gedaan. De vriendelijkheid van mijn kinderen is heel helend voor me geweest.”

Bron: People | Beeld: BrunoPress

Celebrity
  • People
  • BrunoPress