Dit zijn de beste reisbestemmingen voor 2022

De beste landen, regio's en steden.

Lees ook

Wanneer we op oudejaarsdag proosten op het nieuwe jaar wensen we elkaar veel geluk en gezondheid toe. En hoewel het nog even duurt, gunnen we iedereen in 2022 ook een toffe reis. Wil jij volgend jaar ook weer met een backpack of rolkoffer de wereld rond? Dan zijn dit de bestemmingen die je op je lijstje moet zetten.

Top 10’s

Afgelopen week maakten de reisexperts van Lonely Planet weer hun top 10 van landen, steden en regio's bekend om volgend jaar te bezoeken. In Lonely Planet's Best In Travel 2022 presenteerden de experts hun aanbevelingen, en dat doet ons onmiddellijk hunkeren naar een reisje.

De nummer 1’s

Hét land dat volgend jaar een bezoekje waard is? De Cookeilanden. De zuidelijk gelegen eilandengroep in de Grote Oceaan is de bestemming voor een zonovergoten vakantie.

De Westfjorden is volgens de Lonely Planet in 2022 dé regio bij uitstek om te bezoeken. De eilandnatie is de plek voor reizigers die off the beaten path willen reizen, want deze regio is volgens experts onaangetast door massatoerisme.

En dan hebben we nog de beste stad. Op nummer 1 van de lijst prijkt Auckland. De Nieuw-Zeelandse stad kreeg de eerste plaats toebedeeld vanwege de florerende culturele scene.

Volledige top 10

Zit een reis naar de Cookeilanden, de Westfjorden en Auckland er voor jou volgend jaar niet in? Wellicht dat je dan een van de andere steden in de 10 tien's kunt eren met een bezoekje.

Top 10 Landen
1. Cookeilanden
2. Noorwegen
3. Mauritius
4. Belize
5. Slovenië
6. Anguilla
7. Oman
8. Nepal
9. Malawi
10. Egypte

Top 10 Regio’s
1. Westfjorden, IJsland
2. West-Virginia, VS
3. Xishuangbanna, China
4. De Heritage Coast van Kent, VK
5. Puerto Rico
6. Shikoku, Japan
7. Atacamawoestijn, Chili
8. The Scenic Rim, Australië
9. Vancouver Island, Canada
10. Bourgondië, Frankrijk

Top 10 Steden
1. Auckland, Nieuw-Zeeland
2. Taipei, Taiwan
3. Freiburg, Duitsland
4. Atlanta, VS
5. Lagos, Nigeria
6. Nicosia/Lefkosia,Cyprus
7. Dublin, Ierland
8. Merida, Mexico
9. Florence, Italië
10. Gyeongju, Zuid-Korea

Bron: Lonely Planet | Beeld: Ibrahim Rifath

Laatste nieuws

Zie ook