Hebben: de koffiekopjes uit de nieuwe illy Art Collection 

Stijlvol genieten van je kopje koffie. 

illy

Zoals je wijn uit een mooi glas wilt drinken, verdient ook je koffie een mooie kopje. Ben jij momenteel nog op zoek naar prachtige mokken voor je koffie? Dan heeft illycaffè iets leuks voor je!

De illy Art Collection

Afgelopen maand presenteerde illycaffè de nieuwe illy Art Collection bestaande uit prachtige espresso- en cappuccinokopjes. Maar de Italiaanse koffiebrander kwam dit jaar ook met iets anders leuks: zo omvat de illy Art Collection dit jaar ook twee handige koffieblikken.

Aan ontwerper Mona Hatoum de eer om de koppen en blikken te ontwerpen. Mona heeft inmiddels een indrukwekkend cv – ze is al vier decennia actief als kunstenaar en uit haar poëtische en politiek oeuvre in installaties, sculpturen, video, fotografie en werken op papier. En nu dus ook op de koffiekoppen en blikken van illy.

Inspiratie

De inspiratie achter de opdruk van de koppen en blikken is de traditionele Arabische hoofddoek: de Keffiyeh. Dit kenmerkende patroon kwam al eerder terug in de werken van Mona en nu siert het rasterpatroon ook de nieuwe illy Art Collection. Overigens was dit voor Mona geen willekeurige keuze. “Omdat illy-koffie een 100% Arabica melange is, vroeg ik me af wat zou kunnen worden beschouwd als een 100% Arabisch voorwerp of symbool. De Keffiyeh kwam in me op, omdat ik er vaak naar verwezen heb in mijn werk – direct of indirect.” Overigens ging het Mona daarbij niet alleen om een mooi patroon. “Het visnetpatroon met knopen wordt vaak gezien als ineengestrengelde handen en symboliseert daarom de verbondenheid tussen mensen en het olijfbladpatroon langs de rand staat voor vrede.”

Verkrijgbaar

Enthousiast geworden van de prachtige collectie en mooie betekenis achter het patroon? De illy Art Collection limited edition koffieblikken zijn vanaf 17 november verkrijgbaar en in de week van 6 december 2021 kun je ook de verschillende espresso- en cappuccinokopjes bemachtigen.

Lifestyle
  • illycaffè
  • illycaffè, Chris Ainsworth