Dé interieurtrends voor de herfst

Nu de dagen weer korter worden, voelen we nog meer de behoefte om het in huis gezellig te maken.

Lees ook

Met de intrede van de herfst begint er ook weer een nieuw seizoen. Het wordt kouder en natter buiten. In plaats van buiten brengen we meer tijd binnen door. Thuis wordt weer meer een plek waar je werkt, kookt, ontspant en slaapt. Een reden om jouw huis sfeervol en warm te maken. Ga jij jouw woning herfstklaar maken en wil je een trendy en knus interieur? Dan ben je vast benieuwd wat de interieurtrends zijn voor de herfst. We zetten de belangrijkste voor je op een rij, zodat je geen fouten maakt bij het inrichten van je woning.

Zacht en comfortabel

Knus en warm, dat zijn twee begrippen die steeds terugkomen als het gaat over interieurtrends in de herfst. Waar in de zomer vaak wordt gekozen voor fris, luchtig en lichte kleuren gaat het in de herfst vaak over donkere kleuren, warmte en het creëren van gezelligheid. Niet voor niets is de eerste trend dan ook zacht en aaibaar. Denk aan heerlijke fleece dekens, fluffy kussens of meubels bekleed met fluweel. Hoewel zachte stoffen en materialen niet per se nieuw zijn, is het wel nieuw dat je diezelfde zachtheid ook in de vormen en in het design van meubels en decoratie terugziet. Ronde vormen in decoratie en zachte lijnen in meubels zijn kenmerkend voor deze interieurtrend. In combinatie met aaibare stoffen zorgen ze voor rust, geborgenheid en warmte in een interieur.

Warme aardse kleuren

Een andere trend die je terugziet is het gebruik van natuurlijke kleuren in het interieur. Zo is de interieurkleur van het jaar een aardse kleur die zacht is en warmte verspreidt. Andere populaire kleuren zijn roestoranje, terracotta of bordeauxrood. Ook bruin – een kleur die je in de jaren 60 veel zag – heeft weer zijn herintrede gedaan. Deze natuurlijke en warme kleuren worden vaak gecombineerd met meubelen in natuurtinten of gemaakt van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan meubelen gemaakt van hout, rotan of leer. Ook meubels met stoffen elementen zoals linnen doen het goed bij deze interieurstijl. Kleed jouw interieur af met een schapenvacht of rotan manden en kussens in aardse kleuren.

Binnen én buiten donker

Naast het gebruik van warme en aardse tinten kun je ook kiezen voor een donker interieur. De derde interieurtrend voor de herfst richt zich dan ook op donkere kleuren zoals donkerblauw, donkergroen en diepgrijs. Daarnaast is een zwart interieur ook erg populair. Waar eerder altijd werd gezegd dat zwart een interieur kil maakt, zie je nu dat zwart steeds meer wordt omarmd. Bij deze trend is het de kunst om een donker interieur te combineren met lichte of warme kleuren zoals roze of okergeel. Dit kan gemakkelijk door lichtgekleurde sierlijsten op je zwarte kast te lijmen of door een vaas met witte deco-takken op een dressoir te zetten. Daarnaast is een goed lichtplan van belang. Immers met spotjes, mooie hanglampen of staande lampen kun jij de verschillende donkere hoekjes goed verlichten. Ook zorgt de verlichting voor een fijne en knusse sfeer.

Haal een andere wereld dichtbij

De laatste interieurtrend voor de herfst heeft te maken met andere culturen. Het gaat hier om een werelds interieur. In deze interieurstijl worden accessoires en meubels uit verschillende werelddelen met elkaar gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van houten meubels die thuishoren in Zweden met kleurrijke accessoires die zijn oorsprong vinden in Jamaica. Juist bij deze trend gaat het om het contrast. Zo kan beton heel goed worden gecombineerd met messing of hout met satijn. Hoe groter het contrast, hoe meer je een werelds interieur creëert. Met deze trends kun jij de herfst omarmen en geniet je van een gezellig en knus interieur. Laat het buiten maar donker en koud worden, jij bent er klaar voor!

Beeld: Carlos Montelara

Laatste nieuws

Zie ook