Deze winterjassen zijn komende winter hot and happening

Zo ben je deze winter niet alleen on trend, maar blijf je ook nog eens lekker warm.

De dagen worden korter en de temperaturen dalen: de winter nadert. En dat betekent dat we weer op zoek moeten naar een lekker warme winterjas. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de winterjassen op een rijtje die deze winter (letterlijk) hot and happening zijn.

Waarom een goede winterjas belangrijk is

Maar eerst: waarom is een goede winterjas nou zo belangrijk? In Nederland is het toch helemaal niet zó koud? Een winterjas is niet alleen bedoeld om je lekker warm te houden. Een goede jas in de winter is bijvoorbeeld vooral wind- en waterdicht; iets wat we in ons frisse kikkerlandje heel goed kunnen gebruiken. Onze winters staan weliswaar bekend om het zachte klimaat – het is wel vaak nat en winderig. Tijd voor een goede winterjas dus!

Shackets zijn ultrapopulair voor het najaar én de winter

In de herfst zien we deze jas al veel: een shacket. Shackets zijn jassen die de looks hebben van een dikkere blouse. Er is een borstzak (of twee) aanwezig en de jas beschikt over een kraagje en soms zelfs een capuchon. Het grootste verschil met een ‘gewone’ winterjas is dat ze vaak iets minder dik zijn. Dat geeft niks, want dat betekent wel dat je er nog een lekkere warme trui onder kunt dragen. Of een prachtig oversized suit, iets wat we deze winter veel voorbij zien komen in de winterse collecties.

Teddy coats blijven een staple

Een van de tijdloze winterjassen die we dit koude seizoen zien, is de teddy coat. Wie houdt er niet van een lekkere zachte en modieuze teddy coat? Het grote voordeel van teddy coats is dat ze goed te combineren zijn in verschillende soorten looks én dat ze ontzettend zacht zijn. Dat moet ook, want het wordt wel vergeleken met de vacht van een teddy! Combineer een teddy coat met een stoere jeans en een paar Dr. Martens of juist met een mooie winterse jurk en een paar instappers. Teddy coats zijn te koop in verschillende natuurlijke tinten, zoals bruin en beige.

Dekenjassen zijn helemaal hot (letterlijk)

Een trend die wel wat weg heeft van de kortere puffer jackets is die van de dekenjas of quilted jas. Deze jassen zijn eigenlijk de langere variant van een puffer-jack. Meestal komt zo’n jas tot op of over de knieën en is het geheel gemaakt van een heerlijke warme stof zoals wol of plaid. Deze winter kun je kiezen uit mooie effen dekenjassen of uit langere jassen met een geruite print of meerdere kleuren. Draag zo’n jas op een jurk of een nette look met rok en blouse of ga voor een fijne combinatie met een flared broek en een paar laarzen met hakken.

Lammy coats zijn heerlijk warm

Ben je op zoek naar een écht warme winterjas die er ook nog eens te gek uitziet en het liefst een beetje tijdloos is? Grote kans dat je dan heel erg blij wordt van een lammy coat. Lammy coats, die ook wel shearling jassen worden genoemd, zijn jassen die we al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw zien. Ze zijn warm, hip en kunnen met de juiste verzorging jaren mee. Er zijn heel wat toffe vintage exemplaren te scoren wanneer je een beetje goed zoekt. Natuurlijk kun je ook zeker slagen in het nieuwe aanbod winterjassen, want voor dit jaar vind je daar heel veel lammy coats. Lammy coats draag je in iedere look, zowel formele als informele outfits.

Cropped winterjassen voor de winter

Hoewel we de laatste jaren juist heel erg fan zijn van de lange winterjassentrends zien we deze winter een wel heel opvallende trend, namelijk die van de cropped winterjassen. Cropped winterjassen zijn kortere modellen die soms zelfs tot boven de navel komen. Dat betekent overigens niet dat je daar een blote buik onder hoeft te hebben (dat zou toch een beetje te fris zijn in de winter). Cropped winterjassen staan namelijk heel goed op high waist broeken en rokken en zelfs op een mooie winterse jurk! Ga voor een cropped gewatteerde jas of kies voor een cropped shacket.

Poncho’s en capes als winterjas

Tot slot nog een hele fijne trend voor winterjassen deze winter. Wat dacht je van een cape of poncho als winterjas? Deze items zijn eigenlijk nooit helemaal weg te denken uit de winterse collecties. Het ene jaar zijn ze echter iets populairder dan het andere jaar. Voor de aankomende winter is er weer volop keuze in capes en poncho’s. Ga jij voor een lammy cape of toch liever voor een kleurrijke poncho? Er zijn vooral veel natuurlijke tinten te ontdekken binnen deze trend voor winterjassen.

Bron: Elegance | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws