Weer naar kantoor? Zo ben je ’s ochtends sneller klaar

Vanuit je bed achter je laptop rollen zit er niet meer in.

Lees ook

Na ruim anderhalf jaar thuis te hebben gewerkt, werken steeds meer mensen (de helft van de tijd) op kantoor. Helaas betekent dat wel dat je niet meer vanuit je bed achter je laptop kunt rollen, wat elke keer weer resulteert in met een half-natte coupe in de auto naar kantoor haasten. Gelukkig hebben wij een paar tips om je ochtenden wat minder chaotisch te laten verlopen.

1. Bereid je outfits voor de hele week voor

We weten allemaal dat het een slecht idee is om 's ochtends pas je outfit voor de dag te kiezen. Tientallen verschillende blazers, jurkjes en rokjes aantrekken om vervolgens te eindigen in je ouwe vertrouwde kloffie. Op die manier ben je zo een kwartier bezig met het uitkiezen van je kleren en heb je geen tijd meer om te ontbijten of je make-up te doen. En om nou je mascara te doen bij elk stoplicht is ook niet bepaald ideaal. Daarom is het belangrijk om vooraf al te bedenken wat je aan wilt gaan doen naar kantoor. Niet alleen voor één dag, maar alvast voor al je kantoordagen van die week. “Zo ben je in de ochtenden niet zoveel tijd kwijt aan het kiezen van een outfit”, vertelt productiviteitscoach Ellen Faye aan HuffPost.

Hetzelfde geldt voor het wassen en stylen van je haar, raadt Faye aan. Heb je bijvoorbeeld krullen? Dan kan het wassen, drogen en stylen hiervan behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Als je dit allemaal nog 's ochtends voor werk aan moet doen, is de kans groot dat je niet om klokslag negen uur achter je computer zit.

2. Kies voor neutrale kleuren

Wanneer je vaker naar kantoor gaat, wil je vast ook vaker een andere outfit aan. In dat geval is het slim om te investeren in neutrale kleuren voor je garderobe, zo raadt Next Level Wardrobe-oprichter Cassandra Sethi aan. Volgens haar is het op deze manier makkelijker om verschillende outfits te creëren. Maarre, wat zijn nou precies neutrale kleuren? Sethi houdt de kleuren zwart, grijs, wit en marine aan, maar daar willen wij graag nog beige en bruin aan toevoegen – als dé klassieke trendkleuren van het moment.

3. Investeer in klassiekers

Het is absoluut essential dat je items in je kast hebt hangen die je eindeloos kunt combineren. Denk bijvoorbeeld aan een goede jeans die lekker zit. Wat voor jeans je kiest, hangt volledig af van je personal preference. De een houdt van een flare, terwijl de ander zweert bij mom jeans. Ook een zwarte broek is onmisbaar in je garderobe, net als een oversized blazer, een wit overhemd, een mooi t-shirt en een leren jas. Wees niet bang om hier iets meer aan uit te geven, want deze items blijven nog jarenlang mooi en on trend. Enne, daarnaast passen deze klassiekers bij elke outfit. Dat maakt het samenstellen van looks net een tikkeltje makkelijker.


4. Pak je tas slim in

Pas jij jouw tas aan op jouw outfit? Snappen we. Helaas kan het best een gedoe zijn om steeds je hele inboedel van de ene tas naar de andere te verplaatsen. Wat dit proces een stukje makkelijker kan maken, is door de inhoud van je tas te organiseren in verschillende etuis. Doe bijvoorbeeld je opladers, AirPods en andere tech-snufjes bij elkaar in een etui en gebruik een ander zakje voor je lippenbalsem en poedertje. Zo wordt het niet alleen een stuk makkelijker om je essentials te verplaatsen, ook zul je zo minder snel iets vergeten.

5. Houd je beautyroutine tot een minimum

Een full face of makeup, gelakte nagels en je haar in de krul? Tenzij je van plan bent om de wekker twee uur eerder te zetten, is het beter om je beautyroutine tot een minimum te beperken. Schoonheidsspecialiste Nicole Livia raadt aan om een paar dingen te kiezen die je belangrijk vindt, zoals mascara, foundation of je haar krullen. “Niemand heeft tijd om haar haar te föhnen, te krullen en een full face of makeup te doen, dus kies een paar dingen en dat zal je al tien keer beter doen voelen”, weet zij te vertellen. Onze tip? Een snelle brow gel en een likje mascara en you're done.

6. Gebruik multifunctionele producten

Bespaar tijd én bespaar ruimte in je toilettas door make-upproducten te kiezen die je voor verschillende dingen kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een cream blush die je ook op je lippen en op je oogleden kunt aanbrengen. Hiermee ben je niet alleen in no-time klaar, je hebt ook nog eens een prachtige make-up look. Win-win!

7. Haaraccessoires zijn je beste vriend

Die prachtige bos krullen kun je beter voor het weekend bewaren, want 's ochtends kost zo'n kapsel helaas te veel tijd. Maar vrees niet: haaraccessoires zijn je redding. Gebruik bijvoorbeeld een scrunchie voor een slicked-back bun of een messy bun. Of wat denk je van de claw clips die tegenwoordig ontzettend populair zijn? Maak je look af met een paar losse plukjes bij je gezicht en je bent klaar.

8. Schrijf je routine op

Als je een beetje op ons lijkt, heb je 's ochtends geen idee waar je bent, hoe laat het is en waar je heen moet als de wekker gaat. Compleet gedesoriënteerd douchen, tandenpoetsen, ontbijten en aankleden lijdt keer op keer weer tot een chaotische ochtend. Daarom is het een goed idee om je routine van tevoren op te schrijven, zodat je ochtend zo effectief en efficiënt mogelijk verloopt.

Bron: HuffPost | Beeld: New Girl

Laatste nieuws

Zie ook