Onthuld: uit eten met collega's leidt tot betere prestaties op het werk

Een typisch gevalletje: het nuttige en het aangename verenigen!

Uit eten collega's

Probeer jij werk en privé enigszins gescheiden te houden? Daar is niks mis mee. Echter blijkt het ook heel goed te zijn om af en toe met collega's uit eten te gaan. Zo'n etentje met het team is niet alleen erg gezellig, het is nog een hartstikke goed voor de productiviteit op de werkvloer.

Samen eten

Heb jij heel gezellige collega’s? Of wil je je collega’s juist iets beter leren kennen? Samen eten is in beide gevallen een uitstekend idee. Tijdens het eten kun je het werk even loslaten en leren jullie elkaar op een heel andere manier beter kennen. Doordat de sfeer intiemer wordt, zullen jullie als team uiteindelijk beter presteren op het werk. Onderzoek wijst uit dat collega’s die dit niet doen, aanzienlijk minder goed presteren. En hoe vaker jullie een etentje plannen, hoe hechter de groep wordt.

Onderlinge relaties

Onderzoekers hebben ook gekeken waarom sommige collega’s nooit samen eten. In de meeste gevallen bleek dat er dan al langere tijd iets speelde, waardoor de onderlinge relaties niet goed waren. In dat geval is het ook juist goed om wél een keer uit eten te gaan. Wellicht lost het de (vaak kleine) problemen die spelen op, omdat jullie elkaar in een andere omgeving zien en spreken. Hoe dan ook, een etentje met collega’s kan geen kwaad. Wij pakken de agenda’s er alvast bij!

Carriere
  • Tips en Weetjes, Vriendin
  • iStock