Marie Claires weekendtips

Van must-see films tot aan tips voor musea.

weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Foam Amsterdam

Op 6 november is het eindelijk weer zover: Museumnacht Amsterdam 2021. Na het (thanks to COVID) een jaar moeten missen, mogen we eindelijk weer los. De keuze is reuze, dus daarom hebben wij een favoriet uitgezocht. Foam is sinds haar oprichting al het coolste meisje van de klas. Misschien omdat fotografie een toegankelijke kunstvorm is, maar vooral omdat Foam durft te experimenteren en werk tentoonstelt van zowel gevestigde als opkomende kunstenaars. Zeker een bezoekje waard!

Alles op tafel

Zin in een avondje naar de bioscoop? In Alles op tafel komen zeven goede vrienden samen voor een etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld. Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een heel andere kant kennen.

De onderlinge spanning stijgt, hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk? Met o.a. Linda de Mol en Lies Visschedijk. Nu in de bioscoop.

Spaanse sferen

Waan je in Spaanse sferen tijdens het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF). Dit festival vindt niet plaats in Spanje, maar bevindt zich in Pathé Tuschinski, Cinecenter en EYE. Een uniek filmfestival met een zorgvuldige selectie van interessante films uit Spanje en Spaans sprekend Latijns-Amerika binnen de meest uiteenlopende genres. Naast films kan je hier ook genieten van een echte Spaanse ervaring met Q&A, live muziek, tapas en wijn.

Next level cocktails

Embassy of the Free Mind maakt dit weekend, tijdens museumnacht op 6 november, gebruik van haar sprookjesachtige interieur. Je drinkt hier namelijk cocktails uit een speciale alchemische cocktailbar. De ruimte is zo ingedeeld dat de achtergrond zich vult met glazen potten en erlenmeyers gevuld met bloemen en kruiden die verwerkt zijn in de drankjes. Je begeeft je in een magische omgeving waar het draait om de ervaring. De cocktails veranderen gedurende de avond van geur, kleur en smaak. Of je nou het drinkbare goud, een voor eeuwig elixir of Harry Potters’ Steen der Wijzen drinkt – je proeft hoe dan ook iets wat je nooit eerder hebt geproefd.

House of Gucci

Wil je zien: deze biografisch misdaaddrama is geïnspireerd op de schokkende, ware gebeurtenissen rondom het familieimperium van het Italiaanse modehuis Gucci. Wat je kunt verwachten? Bizarre familieschandalen, extravagante kleding, grootste landhuizen, verraad, wraak én moord. En dan ook nog met een topcast: Adam Driver (Maurizio Gucci), Lady Gaga (Patrizia Reggiani), Al Pacino (Aldo Gucci) en Jared Leto (Paolo Gucci).

Lifestyle
  • BrunoPress