Oh la la: met deze make-up tips krijg jij onweerstaanbare lippen

Lipstick for the win!

onweerstaanbare lippen

Wist je dat je lippen de basis zijn van een goede make-up look? Als jij je lipvorm op de juiste manier benadrukt – met een knalkleur of contouren – dan zie je er in een oogopslag onweerstaanbaar uit. Daarom zetten we alle lipvormen op een rijtje én geven we make-up tips die jou het beste staan. Kiss kiss!

Volle lippen

Volle lippen zijn eigenlijk de holy grail van de lippen. Iedereen wil ze, maar zelfs met fillers of botox is dit moeilijk na te bootsen. Mensen met natuurlijke volle lippen hebben dus veel geluk. Zo kun je elke soort lippenstift proberen, van bold kleuren tot een natuurlijk tintje. Let hier wel bij op dat een zachte kleur dat dicht bij je huidskleur ligt ervoor zorgt dat je lippen kleiner lijken, en een felle kleur je lippen juist groter maakt.

Volle onderlip

Om de randen van je volle onderlip wat zachter te maken, kun je onder je lippen wat concealer aanbrengen. Een matte lipstick staat hierbij het mooist omdat zowel je boven- als onderlip hiermee mooi tot zijn recht komen. Ook kun je de onderste lip een tint donkerder geven dan de bovenlip. Dit creëert een mooi effect!

Platte lippen

Om je lippen wat meer volume te geven, kun je gebruikmaken van highlight en contour. Hiermee creëer je de illusie dat je wel degelijk volume hebt door met licht en donker de vorm van je lippen beter te doen uitkomen. Dit doe je door met een poedercontour in drie tinten donkerder dan je eigen lip kleur je lippen te omlijnen. Alleen nog wat gloss in het midden van je lippen en ze lijken plump, zacht en vol.

Dunne lippen

Met lippen die wat dunner zijn, heb je het geluk dat je er veel mee kunt doen. Zo kun je rondom de lip contouren zodat het lijkt alsof er een schaduw is. En met een lipliner in een kleur die drie tinten donkerder is dan je natuurlijke lipkleur, kun je een vollere vorm tekenen. Tip: focus op meer hoogte in het midden van je lippen en probeer bij de mondhoeken weer bij de eigen vorm uit te komen. Zo voorkom je dat je lippen onnatuurlijk lijken en ziet het er veel mooier uit. Enne, heb je weleens een plumping lipstick of lipgloss geprobeerd? Ook dit kan wonderen doen!

Wijde lippen

Mensen met wijde lippen zijn gezegend met een prachtige glimlach. Wanneer je de focus van je lippen wilt verleggen of ze dunner wilt maken, moet je even graaien in je make-up tas. Breng eerst een beetje concealer in je mondhoeken aan. Daarnaast is lipstick met een matte textuur en in een neutrale kleur je beste vriend. Om alsnog wat glam in je make-up look te verwerken, kun je de focus leggen op je ogen of jukbeenderen.

Volle bovenlip

Wanneer je een volle bovenlip hebt, is het key dat je balans en symmetrie creëert met de onderlip. Dit kun je doen door de onderlip te omlijnen met een donkere kleur. Ook kan een lichte lipstickkleur op de onderste lip ervoor zorgen dat je lippen meer in balans lijken. Vermijd glans of glitters, want anders versterk je dit contrast vooral.

Hartvormige lipvorm

Een hartvormige lipvorm kan eigenlijk elke soort lippenstift hebben. Om de vorm nog meer te benadrukken, kun je gebruikmaken van een donkere lipkleur aan de buitenkant van je lippen. Door daarna een lichte lipkleur in het midden van je lippen te doen, creëer je een smal hartje. Oh la la!

Kleine, ronde lippen

Doordat je lippen een smalle lipvorm hebben, haal jij het meeste uit drama en glamour. Ga bijvoorbeeld voor een high-gloss lipgloss of lippenstift met glitter. Door de vorm komen je lippen namelijk mooi naar voren met een beetje extra glans. Met een lipliner kun je je lippen groter laten lijken, maar vermijd hierbij wel donkere kleuren. Hierdoor lijken je lippen namelijk weer smaller.

Beauty
  • Dingen voor Vrouwen
  • BrunoPress