Daar zijn ze: de eerste beelden van Viola Davis als Michelle Obama in The First Lady

Onze voorspelling: Viola Davis gaat met haar rol als Michelle Obama awards in de wacht slepen.

Viola Davis

In films en series als Fences, The Help en How to Get Away with Murder liet actrice Viola Davis al een sterk staaltje acteerwerk zien. We vermoeden dat hetzelfde ook gaat gebeuren wanneer ze voor de serie The First Lady in de huid van Michelle Obama kruipt. Benieuwd? Hier zijn de eerste beelden.

De serie

Naast Viola Davis zullen ook Michelle Pfeiffer en Gillian Anderson schitteren in de serie die volgend jaar uitkomt. In The First Lady krijgen we een kijkje in het Amerikaanse presidentschap vanuit het perspectief van the First Ladies. De serie zal ingaan op het persoonlijke leven van Michelle Obama, Betty Ford (Michelle Pfeiffer) en Eleanor Roosevelt (Gillian Anderson).

Veel over de serie is daarnaast nog niet bekend. Bijvoorbeeld welke mijlpalen van de dames belicht zullen worden. Wel weten we dat er naast een sterke cast aan leading ladies ook nog andere sterke namen zijn gecast voor de film. Kiefer Sutherland als president Franklin D. Roosevelt, O.T. Fagbenle als president Barack Obama en Aaron Eckhart als president Gerald Ford. En dan hebben we ook nog de iets kleinere rollen die gaan naar onder anderen Dakota Fanning, Judy Greer en Lily Rabe.

Viola als Michelle

We hebben de cast in het verleden veel indrukwekkende rollen zien vertolken. Toch voelt actrice Viola Davis wel druk om Michelle Obama goed neer te zetten, zo deelde ze in een interview met Entertainment Weekly. “Luister, het ding is dat je óf heel erg kunt falen óf heel erg succesvol bent, en ik heb het gevoel dat ik hierin of erg ga slagen of erg ga falen.”

Viola bewondert Michelle enorm, wat voor wat extra druk lijkt te zorgen. “Ik ben een beetje bang”, gaf Viola in het interview toe. “Ik heb Michelle Obama ontmoet en ze is precies dat wat je van haar verwacht. Ze is fantastisch. Ze is fantastisch op elke manier. Ze is slim. Ze heeft zelfvertrouwen. Ze is welbespraakt. Ze gelooft in zusterschap.”

Voor de rol bestudeerde Viola de documentaire Becoming van Michelle Obama om haar gebruiken te leren. “Ik voel me heel beschermend over Michelle. Het is onze taak als acteur om niet te oordelen over iemand die we spelen, maar ik vind haar dope.”

Lifestyle
  • Entertainment Weekly
  • BrunoPress