Ai: dit doet een kantoorbaan met je billen

Oh no...

Lees ook

Een kantoorbaan doet veel met je lichaam, en vooral met je billen. De hele dag zitten is namelijk niet goed voor je derrière. Lees gauw verder hoe dat zit, pun intended.

Spieren

Als je zittend werkt, hoeven je billen de hele dag niets te doen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je billen in de zogeheten slaapmodus terechtkomen. Dat heeft niet alleen gevolgen voor de spieren in je billen, maar ook voor andere delen van je lichaam.

Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren juist sterker, waardoor je rug gekromd wordt. Dit zorgt weer voor een slechte houding, wat uiteindelijk voor rugpijn kan zorgen.

Trainen

Als je heupen en bilspieren niet naar behoren functioneren, kan dit op zijn beurt zorgen voor zwakkere enkels en knieën. Als je grote bilspieren het gewicht niet meer kunnen dragen, verplaatst het zich naar die zwakkere delen, waardoor je last krijgt.

De spiermassa neemt af en het wordt dan ook steeds lastiger om nieuwe bilspieren te kweken in de sportschool. Dit zorgt niet alleen voor plattere billen maar ook voor een verslechterde bloedsomloop in de billen.

Dus: zorg ervoor dat je ieder half uur even opstaat van je bureau. Je zult jezelf er later dankbaar voor zijn.

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook