Deze gezichtsoliën zijn momenteel hot and happening op skincare gebied 

Met deze oliën kom je de herfst en winter wel door.

gezichtsolie

Het kouder wordende weer is voor velen het startsein om hun skincare routine daarop aan te passen. Een simpele swap is een lichte moisturizer door een vettere moisturizer te vervangen om je huid gehydrateerd te houden. Maar ook met oliën kun je een heel eind komen.

Olie voor je huidverzorging

Oliën lijken een steeds populairdere optie te worden om je huid mee te verzorgen. Zeker in de herfst en winter zou je huid daar baat bij kunnen hebben. “Gezichtsoliën kunnen een goede optie zijn voor iemand met een droge huid, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Gezichtsolie hydrateert niet alleen de huid, maar helpt ook om irritatie te verzachten, kan antioxiderende effecten hebben en kalmeert ontstekingen”, vertelt dermatoloog Dr. Corey L. Hartman aan InStyle.

Welke oliën je momenteel goed kunt gebruiken? Wij zetten er een paar op een rijtje.

Rozenbottelzaadolie

Een olie die je volgens dermatoloog Marina Peredo goed kunt gebruiken in de winter? Dat is rozenbottelzaadolie. “Het is goed voor alle huidtypes, zeker als je een droge huid hebt. Rozenbottelzaadolie bevat veel vitamine A en essentiële vetten die de huid gezond en gehydrateerd kunnen houden.”

Jojoba oil

Nog zo’n krachtpatser op oliegebied: jojoba. Het is rijk aan antioxidanten en vetzuren en is in staat om de natuurlijke talg van de huid na te boosten zonder je poriën te verstoppen. "Dit betekent dat jojoba-olie de huid in evenwicht kan brengen door overtollige olie onder controle te houden en de overproductie van talg te voorkomen in gebieden waar het niet nodig is", vertelt cosmetisch dermatoloog Dr. Michele Green.

CBD-olie

In Nederland wordt CBD-olie steeds populairder als skincare ingrediënt. Cannabidiol, zoals het ook weleens wordt genoemd, heeft antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. “Die kunnen gunstig zijn in de behandeling van huidproblemen, zoals ontstekingen van de huid, droogheid of schade door vrije radicalen”, zo legt schoonheidsspecials Ildi Pekar uit aan Forbes.

Tea Tree olie

Grote kans dat je het begrip Tea Tree al heel vaak hebt horen vallen. Niet zo gek, want deze olie kent vele voordelen. Neem nu de Tea Tree olie van DoTERRA. Deze olie staat bekend om z’n reinigende, huidverjongende kenmerken. Het kan oneffenheden van de huid verminderen en het kan een gezonde teint bevorderen. Overigens kent deze olie niet alleen voordelen voor je huid, maar kun je het ook gebruiken voor je haar en nagels. Not bad, right?

Beauty
  • InStyle, Forbes
  • iStock