Op deze manier voorkom je dat een trui gaat pluizen en pillen

Zodat je knitwear zo lang mogelijk mooi én zacht blijft.

trui

Tijdens de koudere maanden maken truien een onmisbaar onderdeel van je garderobe uit. Enne, je doet vast flink je best om ze zo zacht en mooi mogelijk te houden. Hoe je voorkomt dat je favo trui gaat pluizen of pillen? We hebben zes tips voor je!

1. Wasmachine

Denk je dat bepaalde kleding gaat pillen tijdens het wassen? Dan is het handig om zorgvuldig het programma van je wasmachine te kiezen. Hoe langzamer de bewegingen en hoe korter de wascyclus, hoe minder je trui wordt beschadigd. Voor optimale bescherming is een handwas de beste optie.

2. Omdraaien

Draai voor het wassen het kledingstuk binnenstebuiten. Dit voorkomt overmatige slijtage van de stof door andere kleding, ritsen en knopen.

3. Sorteren

Sorteer kleding goed voor het wassen. Het wassen van kwetsbare items in dezelfde lading als je jeans zal meer slijtage en schade aan de stof veroorzaken.

4. Volle machine

Zorg ervoor dat de wasmachine niet te vol zit. Door er te veel in te stoppen, blijft er geen ruimte over voor de kleding om makkelijk te bewegen. Door de kleine hoeveelheid ruimte schuren de stoffen tegen elkaar aan wat kan leiden tot pillen.

5. Wasmiddel

Gebruik geen reinigingsmiddelen en schadelijke bleekmiddelen die de vezels kunnen verzwakken. Kies voor een wasmiddel en wasverzachter die de stof zo min mogelijk aantasten.

6. Droger

Vermijd de droger. Door de wrijving met andere stoffen worden de vezels beschadigd (of erger: het krimpt). Hang je truien aan de waslijn. Het wordt misschien niet zo zacht als in de droger, maar je houdt je trui wel veel langer mooi.

Zo verwijder je pillen op je trui

Een van de meest effectieve manieren om pillen te verwijderen is het gebruik van een wolkam of een op batterijen werkende fuzz remover die voorzichtig het oppervlak van de stof scheert. Dit kan ook met de hand gedaan worden doormiddel van een scheermesje.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress