Aan dit detail kun je een fake Chanel-tas herkennen

Een makkelijke truc om de echten van de neppen te onderscheiden.

fake Chanel

Of je nu een vintage exemplaar bemachtigt of een spiksplinternieuwe koopt: een Chanel-tas is en blijft aan de prijzige kant. Je wilt daarom te allen tijde voorkomen dat je per ongeluk een fake Chanel bag aanschaft. Hoe je precies een echte tas van een fake Chanel onderscheidt? Wij delen graag dit handige trucje met je.

It's in the logo

Struin door een Marokkaanse, Turkse of Thaise markt en je komt ze overal tegen: fake Chanel-, Hermès-, Louis Vuitton- en Gucci-tassen. Soms zó goed nagemaakt dat je haast zou denken dat het om een authentieke designertas gaat.

Sophie Hersan, CFO en co-founder van Vestiaire Collective, is supply & quality director. Dagelijks gaan er tientallen Chanel-tassen door haar handen en controleert ze de echtheid van de designerstuks. Zij weet als geen ander hoe je een fake herkent, ook al vindt zelfs zij het soms moeilijk om de namaak te spotten.

De meest simpele truc om een fake van een real te onderscheiden is om te kijken naar het logo aan de binnenkant van de tas. Kijk eens goed en vooral naar de “E”. Het onderste pootje van de E van een echte Chanel is namelijk altijd ietsjes langer dan het bovenste pootje.

Andere red flags

Verder tipt Vestiaire Collective dat je altijd goed naar het leer moet kijken en eraan moet voelen. Is het erg stug en voelt en ruikt het plastic-achtig? Dat is meestal een teken dat je wel eens een fake designerbag in je handen zou kunnen hebben.

Ben je benieuwd waar je nog meer op moet letten? Of hoe de 'E' in het Chanel-logo er echt uit moet zien, versus hoe hij er niet uit moet zien? Je ziet het in de video hieronder.

Fashion
  • BrunoPress, Still video YouTube