Zo verwijder je vlekken van je suède schoenen of laarzen

Een handig trucje!

suède schoenen

Suède mag dan wel een tijdloos materiaal zijn, maar de stof blijft niet vlekkeloos. Hoe je suède dan het makkelijkst kunt schoonmaken is de age-old question. Eentje waar wij nu gelukkig een antwoord op hebben.

De truc

Suède schoenen zijn nogal een dingetje. Hoe leuk en mooi ze ook zijn, er is niets frustrerender dan een suède schoen die vies geworden is. Gelukkig vond Twitter-gebuiker Kiera O Hagan's dé oplossing om je schoenen gemakkelijk schoon te krijgen.

De oplossing is erg eenvoudig en je hebt het waarschijnlijk al in je badkamerkast staan. Het enige wat je nodig hebt is een wattenschijfje en micellair water. Op Twitter deelt Kiera hoe ze het wattenschijfje over haar gedragen hakken haalt en ze er weer prachtig uitzien. Zo simpel! Ook je suède sneakers zouden er weer als nieuw uit moeten zien. Thanks Kiera!

Langer mooi houden

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Probeer daarom zo voorzichtig mogelijk om te gaan met je suède schoenen. Een manier om dit te doen? Maak je schoenen voordat je ze draagt waterdicht. Zo voorkom je dat er vlekken ontstaan door bijvoorbeeld het weer (denk aan regen of modder) én het zorgt er ook voor dat je de stof makkelijker schoon maakt. Spray één tot twee keer per jaar je items in met een waterafstotende spray.

Fashion
  • BrunoPress, Twitter