Glühwein-haar: de wintertrend perfect voor de feestdagen

Don't worry, de trend is niet op en top kerstig.

gluhwein-haar

We schreven eerder al over fairy hair: de glitterhaartrend perfect voor de feestdagen waarbij subtiele glitters in je haren worden aangebracht. But we get it, da's niet iedereens ding. Gelukkig zijn er genoeg andere feestelijke hairdo's om uit te kiezen. Neem nu eens Glühwein-haar.

De kleur

Glühwein-haar, of muled wine hair zoals ze het in de VS graag noemen, is een trend die een paar jaar geleden opdook op Instagram en eentje die sindsdien elk jaar voorzichtig terugkomt. Deze haarkleur kun je herkennen aan verscheidene warme tinten, die wel wat weghebben van – jawel – je favoriete alcoholische kerstdrankje. Een dieprode, bijna paarse haarkleur met chocoladebruine en sinaasappelwarme tinten.

Een kleur voor iedereen

Colorist Rachel Bodt was vanaf het eerste moment al fan van deze haarkleur, omdat het verschillende tinten rood omvat, waaronder zelfs blauw, violet en écht rood. "Het ziet er superdimensionaal en jeugdig uit en is een veel modernere manier om een diepe, rode kleur te krijgen", vertelt ze aan Allure. Ook leuk: het is aanpasbaar voor verschillende huidkleuren. Zo staat een heldere bessentint mooi bij mensen met een witte huid en staat de donkere merlot-kleur goed bij mensen met een bruine en zwarte huidskleur.

Beauty
  • Allure
  • BrunoPress, Instagram