Aha: je zilvershampoo werkt beter als je 'm op deze manier gebruikt

Bye, bye gele gloed. 

zilvershampoo werkt beter

Een zilvershampoo komt als redder in nood wanneer je faux blonde haar plotseling koperachtig oogt. De shampoo maakt korte metten met die gele gloed, maar natuurlijk voorkom je een verkleuring het liefst all together. En blijkbaar doe je dat met deze verrassende zilvershampoo-hack.

De werking

Paarse shampoo’s kunnen wonderen verrichten voor geel geworden blond haar. De shampoo bevat een bepaalde hoeveelheid indigopigmenten, waardoor je je haar in principe heel licht paars kleurt als je je lokken ermee wast. Hierdoor ziet het er na de wasbeurt weer blonder uit. Het is niet zo heel gek dat dit werkt. De kleur indigo is namelijk het tegenovergestelde van koperachtig geeloranje op het kleurenwiel. Vandaar!

Geblondeerd haar, zeker wanneer het ashy white is, kan al snel verkleuren als je het niet juist verzorgt. Gelukkig hoeft hair care niet veel werk te kosten. Blondine en blogger Becki van Whippy Cake ontdekte een inventieve manier om het effect van zilvershampoo te versterken: breng het aan op droog haar.

Zo doe je het:

Normaliter vermeldt jouw merk dat je de shampoo op nat haar moet aanbrengen en het enkele minuten moet laten intrekken voor je het uitspoelt. Blijkbaar moet je voor de hack van Becky de shampoo juist op droog haar aanbrengen en het 15 minuten laten intrekken voor je het uitwast. Klinkt tricky, maar ook platform HelloGiggles is overtuigd.

“Ik probeerde de methode nadat ik zilvershampoo jarenlang gebruikte tijdens het douchen. De droge haar-methode veranderde mijn lichtgele lokken in een keer in mooi ashy beige”, aldus de editor.

Door deze manier zou je haar minder snel een touch up nodig hebben in de salon. Hierdoor blijven je lokken uiteindelijk ook mooier, omdat ze minder vaak worden blootgesteld aan chemische stoffen. Wellicht het proberen waard!

Beauty
  • Whippy Cake, HelloGiggles
  • BrunoPress