Wat er met je gebit gebeurt als je het tandenpoetsen één keer overslaat 

Ai...

Lees ook

Laat thuisgekomen van een feestje? Of gewoon supermoe? Op dat soort momenten kunnen we nog weleens de onverstandige keuze maken om onze tanden niet te poetsen. We weten best wel dat dat niet verstandig is, maar hoe slecht is het precies om dat tandenpoetsen een keertje over te slaan?

Erg slecht

Gaan slapen met een laagje over je tanden van eten en drinken dat er al meer dan 20 uur op zit, is een van de slechtste dingen die je kunt doen voor je gebit. Dr. Timothy Chase van SmilesNY zegt dat de achtergelaten plak en bacteriën kunnen zorgen voor een slechte adem, gaatjes en ontstekingen aan het tandvlees. En dit alles in een zeer korte tijd. “Deze orale condities hebben niet alleen met schade op de korte termijn te maken, maar hebben ook nare effecten op de lange termijn, zoals mogelijk Alzheimer, diabetes en vroeggeboorte bij zwangerschappen.” Oei, toch maar even je tandenpoetsen vanavond…

Bacteriën

Overigens is het ook geen strak plan om je make-up een nachtje te laten zitten. Het is ontzettend slecht voor je huid, zo kan je huid dof gaan ogen en kunnen onzuiverheden tevoorschijn komen. Toch is dat niet het enige. Huidarts Renee Rouleau: “Als je je gezicht niet schoonmaakt, hoopt de olie van je huid en haar van de hele dag zich op. Samen met je make-up komt dat allemaal op je kussensloop terecht. Als je je kussensloop niet dagelijks vervangt, wat de meerderheid niet doet, lig je elke dag met je gezicht in deze vieze resten van make-up, huidcellen en vetten. Hierdoor krijg je keer op keer bacteriën op je gezicht, en dus ook meer onzuiverheden.”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Bridget Jones

Laatste nieuws

Zie ook