Waarom het zo belangrijk is om je partner elke dag een lange kus te geven

Een aantal prachtige voordelen!

zes-secondenkus

De dagelijkse routines die jij en je partner samen creëren kunnen een groot verschil maken wanneer het aankomt op een gelukkigere relatie. De manier waarop jullie elkaar begroeten, bijvoorbeeld. Is dat met een snelle zoen, of nemen jullie ook nog weleens de tijd voor een lange passievolle kus?

Begroeting

Met name wanneer een stel al langere tijd samen is, wordt er niet meer zo hartstochtelijk lang gezoend als voorheen. Relatie-expert Nicole Richardson ziet daar graag verandering in. Ze nam een onderzoek van Dr. John Gottman onder de loep dat zich richtte op romantiek en verbintenis. Op basis daarvan wil ze stellen adviseren om elkaar altijd – of in ieder geval vaker – te begroeten met een kus die zes seconden duurt. “Een zes seconden durende kus bij de begroeting tussen partners kan de interactie positief beïnvloeden”, zo vertelt Richardson aan Bustle.

Duur

Maar waarom dan precies zes seconden? Wat is er mis met een niet-gehaaste, maar toch wel vlugge kus? Blijkbaar is zes seconden precies genoeg om een intiem gevoel te creëren tussen jou en je lief, maar het is ook niet zo lang dat het weer te lang duurt. Het is volgens de expert de perfecte manier om je verbonden met elkaar te voelen wanneer jullie doordeweeks niet veel tijd hebben. Een zes-secondenkus in de ochtend zorgt er bovendien voor dat je op het werk nog aan jullie momentje denkt en een zes-secondenkus bij thuiskomst zorgt dat je iets hebt om naar uit te kijken als je naar huis gaat. Hierdoor blijft het warme gevoel de hele dag bij je.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Bustle
  • Ivan Samkov