Science says: dit is waarom onze moeders ons zo gelukkig maken

Thanks mom!

3 wetenschappelijk bewezen redenen waarom moeders ons gelukkig maken

Dat moeders ons leven een stuk beter maken wisten we al. Toch hier nog drie wetenschappelijk bewezen redenen die laten zien dat moeders ons écht gelukkiger maken. Goed excuus om je moeder even te bellen of bezoeken vandaag!

1. Ze kalmeert je

Uit een studie van CNN blijkt dat moeders ons kalmer maken. Een telefoongesprek van slechts tien minuten met je moeder kan er al voor zorgen dat stress vermindert. Hoe dat komt? Doordat je haar stem hoort komt er een gelukshormoon vrij in je lichaam.

2. Ze maakt je slimmer

Door de liefde van jouw moeder wordt jouw hippocampus (ofwel het deel van je brein dat belangrijk is voor leren en onthouden) groter. Anders gezegd kan je moeder je met haar warmte en bezorgdheid dus slimmer maken, en ervoor zorgen dat je minder snel gestrest bent.

3. Ze zorgt ervoor dat je betere relaties krijgt

Was jij close met je moeder als tiener? Goed nieuws. Uit onderzoek blijkt dat je dan sneller kans hebt op betere liefdesrelaties. Zo bleken de deelnemers die een goede band hadden met hun ouders in het onderzoek minder ruzie te hebben met hun partner. Daarnaast waren ze ook tevredener in hun relatie. Score!

Lifestyle
  • Marie Claire UK
  • Gilmore Girls: A year in the life