Slapen met los of vast haar? Dit is het beste voor je lokken

Voor eens en voor altijd antwoord op deze vraag. Welk team ben jij?

onthuld

Een dilemma voor veel mensen met lang haar: slapen met een knot of met los haar. Als je heel de dag je haar vast hebt zitten, dan kan het een verademing zijn om het 's nachts los te dragen en vice versa. Maar wat is nou het beste voor je lokken?

Los of vast?

Veel mensen vinden het heerlijk, slapen met los haar. Toch is dit minder goed voor je haren dan je misschien denkt. Je haren zijn een bron van viezigheid. Dat feit is al niet heel fris op zichzelf, maar het is ook nog eens slecht voor je huid. Eigenlijk best logisch. Als je met los haar slaapt, rust je gezicht de hele nacht op je ‘vieze’ haren. Als jij regelmatig last hebt van puistjes op je wang en in je nek, dan zou het slapen met los haar zomaar de oorzaak kunnen zijn.

Wat is het beste?

Het is dus het beste voor je haar én huid om met je haar vast te slapen. Wanneer je het los draagt, schuren je haren de hele nacht over je kussen, waardoor ze sneller afbreken. En dat is niet wat we willen natuurlijk! Je kunt zelf bepalen op welke manier je je haar ’s nachts vast draagt: een staart, losse knot of een vlecht. Als je gaat slapen met een vlecht, word je de volgende dag ook nog eens wakker met een mooie slag in je haren. Dubbel voordeel!

Douchen voor het slapengaan

Je haren wassen tijdens een lekker warme douche in de avond, is natuurlijk een heel goed idee! Je haar is dan lekker schoon voordat je gaat slapen. Wat je alleen niet moet doen, is gaan slapen met kletsnat haar. Doe je dat wel, dan gaat je haar sneller klitten en breekt het eerder af. Bedenk dus goed wat een handig tijdstip voor jou is om te gaan douchen. Want bij de een droogt het haar sneller dan bij de ander.

Zijdezacht

Grote kans dat je deze tip al eens gehoord hebt, maar wij delen hem toch nog even: slaap eens op een zijden kussensloop. Dit is een goed alternatief voor een katoenen sloop om je haar te beschermen, of je het nu los of vast draagt. Een katoenen kussensloop trekt het vocht uit je lokken en daardoor worden ze snel droog en pluizig. En daar worden we niet heel vrolijk van in de ochtend. Een zijden kussensloop voorkomt haarbreuk én je wordt met stralende lokken wakker, die lekker soepel aanvoelen.

Beauty
  • Tips en Weetjes
  • Chase Yi