De wishlist van de Marie Claire-editors voor de feestdagen in samenwerking met Amazon

Hier wordt onze jongere zelf heel blij van.

wishlist

Christmas is coming! Tijd doorbrengen met je familie en vrienden, de hele dag kerstfilms kijken in je mooiste kersttrui, je misselijk eten in kerststollen en gevulde kalkoen én natuurlijk cadeautjes geven en krijgen. Enne, dit jaar staat onze Christmas wishlist dankzij Amazon geheel in het teken van nostalgie.

Speelgoed

Denken wij aan vroeger, dan denken wij aan de talloze uren die wij met onze Barbies speelden, de honderden dominostenen die we door de hele kamer verspreidden en de LEGO-kunstwerken die we maakten. Wij zijn zeker niet de enigen die zoveel goede herinneringen hebben aan het speelgoed van vroeger. Uit onderzoek van onderzoeksinstituut Ipsos in opdracht van Amazon.nl en in samenwerking met het Oude Ambachten & Speelgoed Museum onder 1200 Nederlandse ouders en kinderen blijkt zelfs dat meer dan zestig procent van de volwassenen hun favoriete speelgoed van vroeger al die jaren heeft bewaard.

Ook bracht Amazon het populairste speelgoed van de afgelopen zestig jaar in kaart. Wat blijkt? Classics als LEGO, Barbie en Monopoly zijn het meest geliefd onder de Nederlanders. Enne, dat snappen wij heel goed.

Wishlist

Het leukste aan speelgoed? Het is écht niet alleen voor de young ones onder ons. Ook als je geen kinderen hebt, voegt speelgoed iets toe aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan klassieke spellen die niet alleen heel leuk zijn om te spelen, maar ook niet misstaan in je interieur. Daarnaast gaan deze toys ook nog eens jaren mee en kun je ze doorgeven aan je kinderen, die het speelgoed vervolgens weer kunnen doorgeven aan hun kinderen. Benieuwd geworden? Wij delen onze absolute favorieten.

Houten poppenhuis

Vroeger zwijmelden we helemaal weg bij de poppenhuizen die we in films voorbij zagen komen. Zo'n prachtig, houten exemplaar van soms wel een paar verdiepingen hoog. Op Amazon kwamen we dit stunning houten poppenhuis tegen, dat perfect in ons minimalistische interieur past. Dit huis is alles waar we vroeger van droomden en stiekem nu nog steeds willen hebben.

Barbie x Iris Apfel

Bij fashion- en interieurliefhebbers zal de naam Iris Apfel niet onbekend in de oren klinken. Het honderdjarige mode-icoon staat bekend om haar witgrijze haren, haar extravagante kledingstijl, grote bril en rode lippen. Niet gek dus dat Barbie een speciale pop aan Iris Apfel heeft gewijd. En to be honest: deze Barbie mag niet ontbreken aan je collectie.

Houten knuffelberen

Hoewel wij nog altijd dol zijn op onze favoriete knuffel van vroeger, moeten we toegeven dat-ie er niet meer op zijn best uitziet. Daarom staan deze houten knuffelberen heel hoog op onze wishlist voor Kerstmis. Ze zijn niet alleen heel cute, ze passen ook nog eens heel goed in een minimalistisch interieur. Enne, ze zijn ook nog eens heel duurzaam: je kunt ze van generatie op generatie doorgeven. Love it!

Houten dominostenen

Let's be honest: hoe satisfying is het om een hele reeks dominostenen omver te gooien en al die steentjes om te zien vallen? Maar al die felle kleuren? Daar zijn wij niet zo'n fan van. Gelukkig kwamen wij deze prachtige, houten dominostenen tegen die niet alleen leuk zijn om mee te spelen, maar er ook nog eens mooi uitzien.

Adidas van LEGO

Last but definitely not least: deze geweldige Adidas Superstars van LEGO. Als het op witte sneakers aankomt, gaat er niets boven de classic Superstars van Adidas. Met LEGO-blokjes onze favo schoenen namaken? Dat is dan ook een droom die uitkomt. Wij vrezen echter wel dat deze versie niet zo comfortable is als onze eigen sneakers...

Kortom: allemaal geweldige cadeaus waar onze jongere zelf very happy van wordt. Daarnaast is het ook een goede investering voor de toekomst. Het zijn namelijk allemaal items die je door kunt geven aan je eigen kinderen of aan je neefjes en nichtjes. Hoe leuk om hen hier later mee te zien spelen?

Lifestyle
  • Amazon
  • Pexels