Marie Claires weekendtips

Van street art tot feestelijke food walks.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Bekijk de mooiste street art

In the mood voor een museumbezoekje, maar geen zin in de 'standaard' musea? Ga dan eens langs bij STRAAT, het museum voor graffiti en street art. Dit museum is onlangs verkozen tot beste museum van Nederland, dus het is absoluut het bezoeken waard. Enne, een leuke bonus: hier scoor je sowieso een goede Insta-foto.

Wanneer:
Wo-zo: 10:00-18:00

Waar:
NDSM-werf, Amsterdam

Combineer een wandeling met de lekkerste hapjes

Tijdens de vorige lockdowns waren ze al een groot succes: de food walks. Door de stad wandelen terwijl je geniet van de lekkerste take-away hapjes. Semi-goed voor de lijn (balans, right?), lekker, gezellig én je helpt de horeca een handje in deze moeilijke tijden. Ook komend weekend staat er weer een Le Food Walk op het programma, dit keer met een feestelijk tintje voor de feestdagen. Je kunt kiezen uit vijf verschillende food walks in drie verschillende steden: Utrecht, Haarlem en Amsterdam. Je moet snel zijn als je dit weekend nog gezellig aan de wandel wil, je kunt tot vanavond 23.59 uur een kaartje scoren.

Wanneer:
4 & 5 december

Waar:
Utrecht, Haarlem en Amsterdam

Geniet van de lichtjes van het Amsterdam Light Festival

Geen kaartje weten te scoren voor de food walk door Amsterdam? Maak dan je eigen food walk langs de prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival, dat vanaf vandaag weer van start gaat. Het is alweer de tiende editie van het lichtjesfestijn, dus dat belooft veel goeds! Om dit te vieren, werkt het Amsterdam Light Festival samen met Snapchat. Dankzij de kracht van Snapchat's AR kunnen bezoekers de lichtkunstwerken ook overdag ultiem beleven. De kunstwerken 'Light a Wish', 'Run Beyond', 'Butterfly Effect', 'SPIDER' en 'Bridge of the Rainbow' zijn allemaal te bekijken middels een unieke Snapcode. Geloof ons: dit wil je zien!

Wanneer:
2 december t/m 23 januari 2022
Tussen 07:00-09:00 en 15:00 en 17:00 (door de coronamaatregelen)

Waar:
Amsterdam

Volg een Furoshiki Giftwrapping workshop bij UNIQLO

De feestdagen staan voor de deur! Heb jij ook weer de leukste cadeaus verzameld om weg te geven? Ga dit jaar dan eens voor een duurzame cadeauverpakking. Het is immers zonde hoeveel cadeaupapier er jaarlijks wordt verfrommeld en wordt weggegooid. Dit weekend organiseert UNIQLO een speciale workshop in de traditionele Japanse kunt van Furoshiki, waar je leert hoe je je cadeaus op een duurzame manier inpakt. Denk bijvoorbeeld aan een stuk overgebleven stof of een prachtige sjaal waar je moeder of best friend nog veel plezier van kan hebben. Enne, het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Wanneer:
3 & 4 december
12:00-17:00

Waar:
Rokin, Amsterdam

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook