Met deze puzzel houd je je hersenen gezond én steun je het goede doel

Goed voor je hersenen en goed voor je medemens.

puzzel Alzheimer

We doen het allemaal: na een lange werkdag ploffen we op de bank met een serie of een film om nóg meer tijd voor een scherm door te brengen. En dat terwijl we weten dat dat niet goed voor ons is. Hoog tijd dus om onze oude lockdown-hobby weer op te pakken: puzzelen. Enne, met deze puzzel draag je ook nog eens iets bij aan een goed doel.

Team Alzheimer

Wist je dat er elke tien minuten (!) een patiënt met dementie bij komt? Hoewel het aantal patiënten naar verwachting in de komende jaren zal verdubbelen, is er nog altijd geen medicijn. Het is dan ook enorm belangrijk dat er meer onderzoek wordt gedaan naar Alzheimer.

Laat dat nou net het doel zijn van Team Alzheimer, een samenwerkingsverband van het Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven. Team Alzheimer wil de ziekte door allerlei innovatieve projecten onder de aandacht brengen en hoopt zo zoveel mogelijk funds op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar alle vormen van dementie.

Puzzel

Een van die projecten is de lancering van een nieuwe Wasgij-puzzel. Je kent ze vast wel: de puzzels waarbij je net iets anders moet puzzelen dan er op de voorkant van de doos te zien is. Deze unieke Team Alzheimer-puzzel staat op een luchtige manier symbool voor de verwarring die mensen met Alzheimer ervaren en de veranderen die iemand door de jaren heen ondergaat. Met deze puzzel ben je zelf niet alleen wat uurtjes zoet en train je je hersenen, je draagt ook je steentje bij aan het goede doel. Voor iedere verkochte puzzel wordt er namelijk 5 euro gedoneerd aan het Alzheimercentrum. De unieke puzzel is exclusief verkrijgbaar bij bol.com. Een van de campagnevideo's bekijk je hieronder:

Wishlist

Als je het ons vraagt, is deze puzzel ideaal voor de koude en donkere avonduurtjes. Nu het kouder wordt en de winkels en horeca 's avonds gesloten zijn, sluipt de verveling er namelijk al gauw in. Inmiddels hebben we heel Netflix en Videoland al uitgespeeld en brengen we onze avonduurtjes scrollend op TikTok en Instagram door. Time for a change. Ga zelf aan de slag met deze unieke puzzel of los 'm samen met je partner op.

Met de feestdagen in het vizier, zetten wij deze puzzel zeker op onze wishlist en doen er een paar cadeau. Want zeg nou zelf: wie wordt er nou niet blij van een puzzel?

Lifestyle
  • Team Alzheimer
  • iStock