Happy holidays: met deze tips schrijf jij de leukste kerstkaarten

Geef je kerstkaarten dit jaar een persoonlijke touch.

kerstkaarten

De kerstboom optuigen, kerstliedjes luidkeels meezingen en klassieke kerstfilms kijken: ja, de kerst staat voor de deur. En dat betekent dat het hoog tijd is om je kerstkaarten de deur uit te doen. Wij zetten vier tips op een rijtje om je kerstkaarten dit jaar een persoonlijke touch te geven.

1. Kies de juiste kerstkaart

Een kerstkaart is veel meer dan een stukje papier om je kerstwensen op te schrijven. Nee, een kerstkaart is een reflectie van je persoonlijkheid en je stijl. Kies daarom een kaart die goed bij jou past. Ga bijvoorbeeld voor een grappige kerstquote, een traditionele kerstkaart of ga zelf aan de knutsel. Of geef je kerstkaarten helemaal een persoonlijke touch met een eigen foto van jou en je lover of je hond met een kerstmuts op. De mogelijkheden zijn endless!

2. Schrijf een persoonlijke boodschap

Tegenwoordig is het heel makkelijk om al je kerstkaarten met één klik op de knop naar al je familie en vrienden te versturen. Efficiënt is het wel, maar helaas niet altijd even persoonlijk. Als je je online kerstkaarten op tijd bestelt, laat ze dan bij je eigen huis bezorgen. Op die manier kun je in elke kerstkaart een andere, persoonlijke boodschap schrijven voor de ontvanger. Vertel je ouders bijvoorbeeld hoeveel je van hen houdt, bedank je schoonouders voor dat geweldige weekendje weg en blik met je vrienden terug op de gezellige avonden die jullie hebben beleefd. Een stuk leuker dan een standaard kerstwens, right?

3. Stuur een kaartje terug

Krijg je ineens een kerstkaart op de mat van iemand die jij geen kaartje hebt gestuurd? No worries. Bestel wat extra kerstkaarten en stuur er snel een kaart (met persoonlijke boodschap!) achteraan. Enne, als je wat kerstkaarten overhoudt is dat ook geen probleem. Hoe leuk is het om over een paar jaar op je oude kerstkaarten (vooral met een persoonlijke foto) terug te kijken?

4. Verstuur je kerstkaarten op tijd

Hoewel wij vanaf oktober al in de Christmas spirit zijn, is dat nog wat te vroeg om kerstkaarten de deur uit te doen. Net als met de discussie over het optuigen van de kerstboom is de algemene consensus dat je kerstkaarten mag versturen na Sinterklaas. Aangezien die net het land weer uit is, mag je vanaf nu aan de slag met je festive kaarten. Enne, waar je niet te vroeg wil zijn met het versturen van je kaarten, wil je er ook zeker niet te laat mee zijn. Hoe dichter we bij kerst komen, hoe drukker het wordt voor de postbezorgers. Aangezien je natuurlijk niet wil dat je kerstkaart pas na de kerstdagen en oud en nieuw bij je loved ones op de deurmat komt te liggen, kun je maar beter nu beginnen! Happy writing!

Lifestyle
  • Unsplash