Break-up? 6 tekenen dat je ex weer bij je terugkomt

Vooral punt 6 is verdacht...

ex

Zijn jij en je ex uit elkaar, maar twijfel je of dat echt het einde betekent van jullie relatie? Het kan ook zo zijn dat je ex binnenkort weer voor de deur staat. Let dus vooral op onderstaande tekenen, want dat zegt genoeg!

1. Je ex heeft alweer een nieuwe (rebound) relatie

Het klinkt misschien ver gezocht, maar het is eigenlijk heel logisch. Als je ex na jullie relatie meteen in een nieuwe relatie springt, is de kans groot dat hij of zij het nog niet allemaal verwerkt heeft. Volgens experts is een rebound relatie heel normaal na een lange relatie, om de leegte te vullen die iemand heeft achtergelaten. Maar of jouw 'vervanger' echt de juiste persoon is voor je ex? Dat moet nog blijken.

2. Je ex date met een tegenpool van jou

Heeft je ex een nieuwe relatie, maar lijkt die persoon in de verre verste niet op jou? Misschien probeert hij of zij jou te overcompenseren met iemand die heel anders is. En ook hier is de kans weer groot dat je ex nog niet volledig over je heen is.

3. Je ex is heel actief op social media

We kennen het allemaal wel: even een goede foto op Instagram zetten om te laten zien dat het goed met je gaat. Toch kan er ook iets zijn als 'te veel' online gooien. Doet je ex dit? Of zoekt hij of zij nog regelmatig contact met je en gluurt hij stiekem naar je Stories – ook al kun je dat zien? Wellicht heeft hij of zij het gevoel om een 'leuke' kant te laten zien, of zoekt-ie naar manieren om in contact met je te komen.

4. Je hebt je spullen nog niet teruggekregen

Vooral in relaties die een lange tijd hebben geduurd, heb je veel spullen bij elkaar liggen. Wacht jij nog op je doos met spullen of heeft je ex die van hem of haar nog steeds niet opgehaald? Zolang dit laatste gedeelte van jullie relatie nog niet is afgesloten, is het unfinished business.

5. Je ex zoekt nog steeds contact

Zie je je ex opvallend vaak op plekken waar hij of zij eerst nooit kwam? Of reageert-ie op elk social media-bericht? Tja, ook dit is vrij obvious. Na een break-up is het voor beide partijen fijner om het contact meteen te verbreken. Maar zoekt hij of zij geen contact? Dan probeert hij of zij hoogstwaarschijnlijk door te gaan met zijn of haar leven.

6. Je ex gaat niet door met zijn of haar leven

Moving on, het is een moeilijke maar krachtige periode na een relatie. Je probeert jezelf namelijk weer terug te vinden na – vaak een liefdevolle – relatie. Merk je dat je ex dit niet doet? Dan is-ie nog lang niet over je heen. En dat betekent waarschijnlijk ook dat hij of zij niet verder ontwikkeld is als tijdens jullie relatie.

Lifestyle
  • Your Tango
  • iStock