Met deze gouden fles prosecco maak jij de lekkerste cocktails voor de feestdagen

Van deze heerlijke cocktails kom jij geheid in de feeststemming.

De kerstdagen en oud en nieuw zijn around the corner. Na alle lockdowns is dit hét jaar om thuis uit te pakken met sparkly outfits, lekker eten en natuurlijk een fles bubbels. Wat je gaat eten en wat je aan gaat trekken is elk jaar weer een struggle, maar over die fles bubbels hoef je in ieder geval niet in te zitten. Met deze gouden fles prosecco van Bottega is namelijk elk feestje compleet.

Bottega Gold

Zeg je feestdagen, dan zeg je bubbels. Hoewel we dol zijn op een gewoon glas wijn, houden we ervan om uit te pakken tijdens de feestdagen. Op zoek naar een fles bubbels om de feestdagen een extra vleugje glamour te geven en te proosten op het nieuwe jaar? We've got you. Een fles Bottega Gold Prosecco Doc Spumante Brut staat niet alleen fantastisch op tafel (hallo, gouden fles!), de smaak van de prosecco is ook nog eens ongekend lekker.

Het unieke bouquet van de Bottega Gold is typisch en verfijnd met fruitige (groene appels, peer en citrusvruchten) en florale (witte bloemen, acacia, blauweregen en lelietjes-van-dalen) tonen, salie en specerijen in de afdronk. Deze heerlijke mix resulteert in een zachte, harmonieuze en elegante smaak met een lichte body. Vanwege de levendige maar evenwichtige zuurgraad is de prosecco perfect als aperitief, maar past-ie ook bij allerlei feestgerechten: van vega- en vleesgerechten tot de typisch Hollandse gourmetschotels.

Cocktails

That's not all. Met de prosecco van Bottega maak je ook nog eens de lekkerste cocktails. Met slechts twee extra ingrediënten maak je al een Spicy Mimosa. In the mood voor een winterse cocktail? Pak dan uit met een Negroni Winter Gold of een Tintoretto. Wij leggen je hieronder uit hoe je de festive cocktails maakt met Bottega Gold.

Negroni Winter Gold

Dit heb je nodig:
30 ml Bottega Gold Prosecco DOC
30 ml Vermouth Rosso
30 ml Bitter
1 groot ijsblokje
Schil van citroen
1 anijs bes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje

Zo maak je de Negroni Winter Gold:
Giet Vermouth en Bitter in een mixbeker en roer goed. Giet in een gekoeld glas met een mooi retro design en daarin een ijsblokje. Voeg daarna de Bottega Gold Prosecco DOC toe aan het glas. Garneer met een citroenschil. Om de Negroni een pittig winters tintje te geven, voeg dan een anijs bes, twee kruidnagels en een kaneelstokje als 'rietje' toe aan het glas. Perfect voor de kerstdagen, if you ask us.

Negroni Winter Gold

Spicy Mimosa

Dit heb je nodig:
35 ml sinaasappelsap
65 ml Bottega Gold Prosecco DOC
Kaneel

Zo maak je de Spicy Mimosa:
Koel een proseccoglas. Giet hier vervolgens het ijskoude sinaasappelsap in en vul aan met de Bottega Gold Prosecco DOC. Om de Mimosa een winters tintje te geven, kun je er een scheutje kaneel overheen gieten. Garneer de Spicy Mimosa met een sinaasappelpartje.

Spicy Mimosa

Tintoretto

Dit heb je nodig:
2 cl bloedsinaasappelsap
4 cl granaatappelsap
2 cl gemberbier
6 cl Bottega Gold Prosecco DOC
IJsblokjes
Een schijfje gember
1 anijs bes
2 kruidnagels
1 kaneelstokje

Zo maak je de Tintoretto:
Doe de ijsblokjes in het glas, gevolgd door het bloedsinaasappelsap, het granaatappelsap, het gemberbier en tot slot de Bottega Gold Prosecco DOC. Roer goed en voeg – om de cocktail wat meer spice te geven – een anijs bes, twee kruidnagels en een kaneelstokje als 'rietje' toe aan het glas. Garneer de Tintoretto met een schijfje gember.

Tintoretto

Prijswinnende prosecco

Het is wel duidelijk dat de Bottega Gold Prosecco DOC one of a kind is. En dat blijkt ook wel uit de cijfers. Sinds 2010 is de mousserende wijn maar liefst bekroond met meer dan vijftig (!) prijzen. De laatste prijs die de prosecco in de wacht wist te slepen is de Gouden Medaille op The Fifty Best Sparkling Wine Tasting 2021.

De stunning gouden fles is in heel Nederland verkrijgbaar bij diverse verkooppunten en online, zoals De Bijenkorf, verschillende slijterijen en groothandels Sligro en Hanos. Gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten voor de prijswinnende prosecco. De adviesprijzen voor de Bottega Gold Prosecco DOC liggen tussen de €3,95 en €5,95 voor 20cl en €24,95 en €29,95 voor een fles van 75cl. Wij weten wel waar wij een flesje (of twee) van gaan inslaan voor de feestdagen. Cheers!

Bron: Bottega | Beeld: Bottega

Laatste nieuws