Ew: zo vies zijn je haarelastiekjes eigenlijk

Yikes...

Haarelastiekjes vies

Als er één accessoire is dat we dagelijks gebruiken, dan is het wel een haarelastiekje. Of-ie nou in ons haar zit of om onze pols, we hebben 'm altijd bij ons. Het is dan ook niet zo gek dat haarelastiekjes behoorlijk vies kunnen worden. Toch denken veel mensen er niet aan om hun haaraccessoires eens een wasbeurt te geven.

Bron van bacteriën

Dat diverse stoffen zweet en bacteriën absorberen, komt niet bepaald als een verrassing. Maar heb je er weleens aan gedacht dat je haarelastiekjes en haarbanden ook zweet en bacteriën opnemen? Helemaal als je elastiekjes draagt tijdens het sporten, neemt een elastiekje lichaamssappen op. Zo deelt Dr. Rachael Nazarian, dermatoloog in New York, met Well + Good.

Invloed huid

Hoewel het niet zo’n lekker idee is dat je haarelastiekje meermaals bacteriën opneemt, hoef je je niet meteen zorgen te maken. Als je haarelastiekje niet in aanraking komt met je huid, is er niet zoveel aan de hand, weet Nazarian. Een haarband komt echter wel continu in aanraking met je huid, waardoor veel bacteriën naar je huid worden overgebracht. Tevens kan het zijn dat de haarzakjes op je hoofd vuil opnemen. Als je slaapt kan dit vuil weer op je kussen terechtkomen als je gaat slapen.

Oplossing

Gelukkig is er een heel simpele oplossing: was je haarelastiekjes regelmatig. Nazarian adviseert zelfs om dit dagelijks te doen, helemaal als je jezelf net in het zweet hebt gewerkt in de sportschool. Je kunt de elastiekjes in de zakken van een broek doen, die moet worden gewassen, en deze in de wasmachine doen. Of je maakt de elastiekjes schoon met een beetje water en zeep. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Kies dan voor Invisibobble-haarelastiekjes. Het schoonmaken van die elastiekjes is heel easy.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Well+Good
  • Keeping Up with the Kardashians