Simpele en stijlvolle looks voor als je even geen outfitinspiratie hebt

En ze houden je warm op de koude winterdag.

outfitidee

Tijdens de feestdagen pakken we vaak groots uit met onze outfits. Dat begint vaak al aan het begin van de maand december, tijdens de Sinterklaasviering met vrienden en familie. Vervolgens willen we ook in een feestelijkste outfit aanschuiven aan het kerstdiner en op oudejaarsavond willen we schitteren in een dito outfit. En eerlijk is eerlijk, vaak besteden we veel tijd aan die look. Niet zo heel gek dat je in de maand december soms geen outfitinspiratie hebt voor de 'gewone' dag.

Inspiratie

Heb je even géén idee wat je aan moet trekken, maar wil je wel leuk voor de dag komen – zelfs als je momenteel vooral thuiswerkt? Wij zetten een aantal makkelijke en stijlvolle outfits op een rijtje. Grote kans dat je de meeste items gewoon in je kast hebt hangen.

Draag een hoodie

Het is warm en comfortabel: de hoodie is het kledingstuk dat eigenlijk in elke garderobe wel terug te vinden is. Draag de hoodie boven je favoriete jeans of pantalon en combineer het met een prachtige jas en fijne sieraden voor een stijlvol geheel.

Style note: kies voor een neutraal kleurpalet. Denk aan kleuren als bruin, grijs, wit, zwart en karamel.

Wees niet bang voor kleur

Color-blocking is al enkele jaren een begrip en er is geen enkele reden om deze trend niet tijdens de koudere maanden van het jaar te omarmen. Je geeft je voorkomen hier wat jeu mee en zeker tijdens de feestmaand december mag een outfit best opvallen.

Combineer feestitems met alledaagse items

Tijdens de feestdagen haal je de meest uitbundige items uit de kast, om ze hier vervolgens weer in op te hangen als het geen officiële feestdag is. Best zonde. Zulke items kun je prima opnemen in je alledaagse look. Combineer een glitter rok bijvoorbeeld met een simpele oversized trui. Het is feestelijk, zonder dat het over the top is.

Combineer die minirok met winterkleding

Minirokken alleen voor in de zomer? Nee hoor, ze doen het ook goed in de winter. Mits je ze slim combineert, natuurlijk. Draag die minirok bijvoorbeeld boven een paar over the knee boots - zo komen die ook maar weer mooi tot z'n recht. Draag het vervolgens met een warme trui om je look te voorzien van een winterse finishing touch. Zo simpel kan het zijn!

Laagjes

Als iets onvoorspelbaar is, is het de Nederlandse winter wel. Het ene moment lijkt de lente bijna aan te breken en het andere moment is het graadje 'we bivakkeren het liefst de hele dag op de bank met een dekentje'. Met de laagjes-aanpak sla je de plank daarom nooit mis. Een simpele en geslaagde aanpak is een dunne trui + blazer. Die combi biedt genoeg warmte. En is het te warm? Dan is die blazer zo uit. Bovendien is het ook nog eens een outfitcombinatie die er immer stijlvol uitziet.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram