Recept: parelcouscous met feta en geroosterde groente

Dit lekkere recept staat snel op tafel en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Lees ook

Je hebt niet iedere dag tijd en zin om lang in de keuken te staan. Na een dag hard werken plof je het liefst op de bank, maar er moet ook gegeten worden. En koken is nou net datgene waar je geen puf meer voor hebt. Ook boodschappen doen kan dan voelen als een grote opgave. Met een kip zonder kop loop je door de supermarkt, geen idee wat je nu weer moet halen. Om vervolgens thuis te komen met een kant-en-klaar maaltijd. Dat is voor op de korte termijn weleens lekker, maar op de lange termijn voel je je daar niet goed bij. Heb je écht geen zin om boodschappen te doen, dan bestel je snel maar even iets via de talloze apps die daar tegenwoordig voor beschikbaar zijn. Maar eerlijk is eerlijk, dat ga je op den duur wel voelen in de portemonnee en bovendien zijn het vaak niet de meest gezonde opties.

Makkelijk en snel op tafel zonder schuldgevoel

Dit recept staat snel op tafel en kost niet veel moeite. Zo krijg je toch een voedzame en gezonde maaltijd binnen zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan. Bovendien heb je de meeste producten gewoon in je voorraadkast staan. Vul dit aan met wat verse ingrediënten en je hebt al heel snel iets lekkers om te eten. Met een goedgevulde voorraadkast maak je het jezelf erg makkelijk. Zodoende hoef je nog maar 1 of 2 keer in de week wat verse spullen te halen en je bent klaar voor de hele week. Wanneer je dus wel suggesties over wat vandaag te eten kunt gebruiken, lees dan snel verder en dit gerecht staat vanavond, zonder al te veel moeite, nog op tafel.

Parelcouscous met kikkererwten, geroosterde paprika en feta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 170 gram parelcouscous
  • 150 gram geroosterde paprika’s uit blik
  • Blik kikkererwten
  • Blik linzen
  • 100 gram fetakaas
  • Halve appel
  • Handjevol cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • Sesamolie en balsamico crema
  • Eventueel peper en zout

Zo maak je het gerecht:

  • Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen alle ingrediënten. Snijd de paprika’s in dunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes en snijd appel en de avocado in kleine blokjes.
  • Giet de kikkererwten en de linzen af en spoel af onder de kraan.
  • Giet de parelcouscous af en laat wat afkoelen.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een grote kom. Verkruimel de feta boven de kom.
  • Breng op smaak met sesamolie en de balsamico crema en eventueel peper en/of zout.
  • Serveer je gerecht en genieten maar.

Eenvoudig aan te passen aan jouw voorkeuren

Dit recept is eenvoudig aan te passen aan jouw wensen. Veel ingrediënten kun je makkelijk vervangen voor een ander exemplaar. De appel zorgt in dit recept voor een frisse en zoete bite. Hiervoor in de plaats kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gehalveerde druifjes, stukjes ananas of mango. In combinatie met de hartige smaak van de feta zorgt het voor een feestje op je bord. Je kunt er ook voor kiezen om de kikkererwten op te bakken met wat kruiden zoals wat paprikapoeder en komijn. Hierdoor worden ze lekker knapperig en nog smaakvoller.

Wat heb je in de voorraadkast?

Niet iedereen z’n voorraadkast ziet er uiteraard hetzelfde uit. Maar wanneer je weer eens zo’n dag hebt waarbij je geen zin hebt om boodschappen te doen en te koken, dan is het handig om (onder andere) deze spullen in ieder geval standaard in je voorraadkast te hebben staan:

  • Blik kikkererwten
  • Blik linzen
  • Blik bonen, bijvoorbeeld kidneybonen
  • Pak pasta zoals penne of spaghetti
  • Blikken tomatenblokjes en/of tomatensaus
  • Ingeblikte groenten
  • Rijst naar keuze
  • (Parel) couscous
  • Een pak wraps
  • Groentebouillon blokjes
  • Verschillende kruiden en specerijen
  • Zongedroogde tomaten
  • Kokosmelk

Wanneer je zorgt dat je ook nog eens één keer in de week verse groente in huis haalt, dan kun je door verschillende ingrediënten te combineren meerdere dagen een makkelijke maaltijd op tafel zetten. Zonder veel moeite, je hoeft er niet over na te denken en bovendien ook nog eens verantwoord. Dat is hoe we het graag zien!

Beeld: Abdulrhman Elkady

Laatste nieuws

Zie ook