5 fouten die je kunt maken bij het scheren

En hoe je ze tegen kunt gaan!

scheren

Veel vrouwen zullen het wel herkennen: huidirritatie na het scheren. Enorm irritant, en natuurlijk niet mooi als je net dat ene korte jurkje aan wilt doen waarbij je benen zichtbaar zijn. In veel gevallen komt huidirritatie door fouten die worden gemaakt tijdens het scheren. Zorg ervoor dat je onderstaande fouten niet maakt om zo wondjes tegen te gaan!

Je scheert te vaak

Je wilt natuurlijk dat jouw benen altijd haar- en zelfs stoppelvrij zijn. Aangezien haartjes snel groeien, wil je daarom ook vaak scheren. Dit is alleen niet zo goed voor je huid. Hoe vaker je scheert, hoe beschadigder jouw huid namelijk wordt. Er kunnen bultjes ontstaan die kunnen gaan ontsteken, en dat is natuurlijk helemaal niet fijn. Je zal dan nóg langer niet kunnen scheren. Dus onthaar bijvoorbeeld jouw benen niet elke dag maar om de twee tot drie dragen. Niemand zal die kleine stoppels op jouw been opmerken.

Je gebruikt hetzelfde scheermesje te lang

Het is heel verleidelijk: voor een lange tijd hetzelfde scheermesje gebruiken. Scheermesjes zijn namelijk niet goedkoop, en soms heb je simpelweg gewoon geen zin om een nieuwe te pakken. Dit is echter wel een grote fout. Wanneer je een bot, verstopt en misschien zelfs verroest mesje gebruikt is de kans op huidirritatie vele malen groter. Daarbij zal het resultaat ook een stuk minder glad worden. Gebruik een mesje dus altijd maar enkele keren, maximaal 10 keer. Maar heb je het gevoel dat hij al eerder bot is, vervang hem dan gelijk.

Het soort scheermesje dat je gebruikt is ook heel bepalend voor hoe het resultaat zou zijn. Gebruik bijvoorbeeld Gillette Venus scheermesjes voor een glad en irritatievrij resultaat.

Je gebruikt geen scheerschuim

Vooral wanneer je tijdnood hebt is het heel verleidelijk geen scheerschuim te gebruiken tijdens het scheren. Even een beetje water over je benen heen, en het mesje erop. Niet slim, want de kans op wondjes en irritatie is hierdoor vele malen groter. Pak daarom altijd even de fles scheerschuim erbij.

Je scheert op het verkeerde tijdstip

Veel mensen scheren zich ‘s ochtends, terwijl dit eigenlijk helemaal niet het meest handige tijdstip is. Na het scheren trek je waarschijnlijk meteen jouw (strakke) broek of shirt aan. Dit zal gaan schuren tegen jouw net geschoren huid, waardoor je huid zich niet goed kan herstellen. Daarom is het beter om ‘s avonds te scheren en daarna jouw heerlijke losse pyjamabroek aan te doen. Jouw huid heeft dan veel meer kans om bij te komen van de scheerbeurt.

Je scheert tegen je haargroei in

Scheren tegen de haargroei in zorgt voor een gladder resultaat en is daarom erg verleidelijk. Echter vergroot het ook de kans op wondjes en huidirritatie enorm. Doe het daarom niet en scheer gewoon met de richting van je haargroei mee. Liever een iets minder glad resultaat dan een geïrriteerde huid!

Beauty
  • Sora Shimazaki