Maak kennis met de bixie: de haarstijl tussen een bob en een pixie in

Hollywood is fan van de trend.

bixie

Er zijn genoeg manieren om je haar een andere uitstraling te geven met de juiste haarproducten, een borstel en hitte tools. Maar soms is dat niet genoeg, dan willen we meer en gaat de schaar erin. Ben jij momenteel op zoek naar een nieuw, moderner kapsel? Dan stellen we je graag voor aan de bixie.

Back from the nineties

We verkondigden net wel dat de bixie een nieuw trend is, maar dat is niet he-le-maal het geval. In de jaren '90 was de bixie hot and happening, al werd er toen minder hip geen naam voor bedacht. Zo rockten onder anderen Meg Ryan en Cameron Diaz de korte coupe.

Bij de bixie worden elementen van twee verschillende kapsels (jep, de pixie en de bob) gecombineerd tot een geraffineerde haarstijl. "Een bixie cut is voor de helft een bob en voor de helft een pixie cut", legt stylist Andrew Fitzsimons uit aan Glamour UK. "Het is een ruige bob bestaande uit een mix van lagen, om dimensie en textuur toe te voegen."

Actrice Rowen Blanchard lijkt een van de early adapters van de haarstijl. Vorig jaar deelde ze al enkele foto's met de bixie snit. Minder lang geleden leek ook actrice Florence Pugh om.

Fijn tot medium haar

Een bixie is geen extreme haarstijl, maar als je je lange haren inruilt voor een bixie duurt het wel lang (no pun intended) tot je je oude lengte terug hebt. Ga je de schaar in je lokken zetten? Wees dan zeker van je zaak. En check ook of de look je wel zou staan, want de bixie is volgens stylist Fabrice Gilli niet voor iedereen weggelegd. Zo deelt hij dat de stijl niet geschikt is voor mensen met dik of grof haar. "Ik raad de bixie aan voor mensen met fijn tot medium haar."

Subtieler

Binnen de bixie-trend is variëren natuurlijk mogelijk. De een wil graag een cropped cut met veel lagen en de ander houdt het liever wat cleaner. Op Pinterest zijn inmiddels genoeg inspirerende looks te vinden. En neem voorbeelden daarvan ook zeker mee als je een afspraak bij de kapper hebt voor dit kapsel. "Het is altijd goed om een foto aan je stylist te laten zien, zodat je er zeker van bent dat je krijgt wat je wilt", aldus Gilli.

Ga je voor een subtielere bixie? Dan ben je niet de enige. Ook actrice Sarah Hyland koos hiervoor.

Hoewel Sara's coupe misschien meer op een bob met een pony lijkt, vindt haar stylist Nikki Lee dat het kapsel wel degelijk binnen de bixie-trend past. "We gingen voor een kort kapsel en voegden er een volle pony aan toe", vertelt ze daarover. "Het is onze kijk op de bixie, maar dan klassieker en tijdloos."

Dus, dat is 'm, de haartrend voor 2022. En, ga jij een afspraak maken bij je kapper zodra die weer open is?

Beauty
  • Glamour UK
  • BrunoPress, Instagram