Marie Claires weekendtips

Van documentaire kijktips tot een lockdown-proof lichttentoonstelling.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen – op bijkomen van alle oliebollen na? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Bezoek virtueel een museum

Het British Museum in Londen, Het Guggenheim in New York of Het Musée d'Orsay in Parijs. Het lijkt wat lastig om deze plekken nu te bezoeken, maar het kan toch. Zo kun je deze musea ook online bezoeken. Maak een virtuele wandeling door de galerijen van Musée d'Orsay langs prachtige werken van Franse artiesten, gebruik deze handige Google Street View-optie om de beroemde wenteltrap van het Guggenheim te verkennen (om vandaaruit prachtige kunstwerken te ontdekken) of maak een tour door the Great Court van het British Museum en ontdek Egyptische mummies.

Kijk je ogen uit bij het luchtkunstwerk ARCTIC

Wil je er even uit en het liefst iets bezoeken? Dan zit je bij het cultuurdorp Westergas in het Westerpark goed. Hier kun je sinds 13 december het prachtige luchtkunstwerk ARCTIC bekijken. Westergas wilde aanvankelijk in de donkere dagen en tijdens de avondlockdown een mooie beleving aan bezoekers bieden, maar zeker tijdens de harde lockdown is het leuk om langs het kunstwerk te wandelen dat een speeltijd van 20 minuten heeft.

Wanneer:
Van 16:00 tot 21:30, tot en met 9 januari.

Waar:
Cultuurdorp Westergas in Amsterdam.

Kijktip: Please Hate Me

De wereld van social media is niet altijd mooi. Die kan ook erg lelijk zijn. Influencers en bekende personen krijgen regelmatig te maken met haat. In de Videoland-documentaire Please Hate Me praten onder anderen Fabiola Volkers, Christina Curry, Koen Kardashian en Laura Ponticorvo over hun ervaringen met de online roem en alle haat die zij over zich heen krijgen. De documentaire is sinds enkele dagen te zien op Videoland.

Meer kijktips

Geniet jij komende week nog van een vrije week, of kun je wel meer kijktips gebruiken? Op 6,7 en 8 januari is via NDT.nl de wereldpremière van de dansfilm Mist te zien, waarvoor choreograaf Damien Jalet inspiratie haalde uit de mistbanken waar we in Nederland zo bekend mee zijn.

Ook kun je op 3 januari kijken naar Liefde in Iran. In deze docu geeft filmmaakster Negin Kianfar een kijkje in het dagelijkse leven in een land als Iran waar religie veel invloed heeft op de liefde. Toen ze van haar man scheidde moest ze gedwongen afstand doen van haar kind. Ze besloot daarom om voor de camera gesprekken te voeren met mannen en vrouwen om in beeld te brengen hoe zij 'de liefde' ervaren onder de huidige omstandigheden.

Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook