Trending: de bottleneck pony is het geëvolueerde zusje van de curtain bangs

Looking good!

bottleneck pony

Je haar in een pony knippen is a serious commitment, niet zo gek dat je daar een klein beetje research naar doet. Kom je bij alle haarstijlen tot de conclusie dat je het toch wel erg vaak moet bijhouden? Dan is dit low-maintenance alternatief wellicht wel wat voor jou!

Niet te verwarren met de curtain bangs

Bij de bottleneck fringe valt de pony als een soort frame rondom je gezicht. Inderdaad, net zoals bij curtain bangs. Toch zit er wel een verschil tussen de twee. De gordijnpony is korter en fluffier. De bottleneck is langer en valt soepeler. Bovendien is het volgens haarstylist Tom Smith een perfect alternatief voor mensen bij wie een klassieke pony niet staat. "Veel mensen kunnen een klassieke pony (die een rechte horizontale lijn over je voorhoofd vormt) niet hebben, maar de meesten kunnen wel een bottleneck pony dragen om het gezicht zachter te maken."

Net zoals bij de curtain bang, zegt ook de bottleneck veel over de inspiratie voor de look. "In wezen is het kapsel geïnspireerd op de hals van een fles: het begint slank en kort in het midden, buigt langer rond de ogen en volgt dan de langste lijn van het jukbeen", zo legt Smith uit.

Face framing

Zoals net al werd genoemd, heeft de bottleneck pony een face framing-effect. Oftewel: je kunt je gezicht optisch opnieuw vormgeven omdat de pony langs de lijn van het jukbeen valt. "Hierdoor kunnen de lengte en hoek worden aangepast, waardoor je je jukbeenderen breder kunt laten lijken, of misschien wil je een breder gezicht slank en smaller maken, zodat de aandacht naar je ogen en lippen wordt getrokken." Het is allemaal mogelijk!

In een knot of paardenstaart

De bottleneck pony vergt niet veel onderhoud. Zo hoef je niet elke zes weken in de kappersstoel plaats te nemen voor een touch up, zoals bij een klassieke pony. Ook kun je je haren gewoon los dragen en goed voor de dag komen. Daarnaast is er de optie om je haar op te steken, iets wat kan bijdragen aan hoe je gezicht oogt. "Een pony met een bottleneck verzacht het gezicht wanneer je je haar in een knot of paardenstaart knoopt", vertelt Smith.

Beauty
  • Stylist
  • BrunoPress, Instagram