Prins William en Kate Middleton delen zeldzaam PDA-momentje 

Het moge duidelijk zijn: de twee zijn nog steeds verliefd.

William en Kate

Van prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle zijn we gewend dat ze en plein public hand in hand lopen, voor grote broer William en zijn Kate Middleton is dat iets minder gewoon. Al toonde het koppel afgelopen jaar (tegen royal protocol in) al iets meer public display of affection. De foto die de Cambridge'jes onlangs op Instagram deelden was de ware kers op de taart.

Beste wensen

Op Instagram wensen de Duke and Duchess of Cambridge iedereen een gelukkig nieuwjaar met een niet eerder vertoonde foto. En met wát voor foto, van een breed lachende Kate en een net zo gelukkige William die handen vasthouden.

Hoewel het misschien lijkt alsof de foto recentelijk is genomen, is dat niet helemaal het geval. De vrolijke kiek laat een van de hoogtepunten van 2021 voor Kate en Willaim zien. Het koppel was hier onderweg naar de première van No Time To Die in september, hét evenement waarbij ze zichzelf wisten neer te zetten als de nieuwe glamourous royals. De japon van Kate ging meteen de modegeschiedenisboeken in en de vraag naar gouden glitterjurken steeg met 550 procent. We zijn er nog steeds van onder de indruk op deze foto, maar toch gaat de aandacht van royal fans nu heel ergens anders naar uit.

Love is in the air

Wie de Cambrige’jes de afgelopen jaren een beetje heeft gevolgd, weet dat Kate en William wel vaker zwoele blikken uitwisselen, maar dat ze zich verder geheel volgens de royal etiquette afstandelijk hielden. Elkaars hand vasthouden in het openbaar is not done, aldus de voorschriften. Een arm om elkaar heen slaan uit den boze. Een kus alleen geoorloofd tijdens een royal wedding. Maar die regeltjes begonnen Wills en Kate in 2021 op te rekken. Ze willen een modern koninklijk koppel zijn, en daar hoort naast een glitterjurk of een filmpje op social media op z’n tijd ook het tonen van liefde en affectie bij. Het mag allemaal iéts menselijker.

Dus duiken er steeds vaker foto’s op waarin William en Kate wél die hand op elkaars rug leggen:

Ook de kerstkaart van 2021 getuigt van de nieuwe aanpak van de Cambridge’jes. Handen op elkaars knie voor dat hechte-familie-gevoel.

En nu dus een vrolijke foto vanaf de achterbank, waarop prins William en zijn Duchess volgens hun Instagram-volgers net ’twee smoorverliefde tieners’ lijken, ook na meer dan tien jaar huwelijk. De twee trappen een jaar vol mijlpalen – Kate en William worden allebei veertig in 2022 én vieren het platinajubileum van de Queen – in ieder geval af met een plaatje vol love, happiness en glamour. Een boegbeeld dat de royal family goed kan gebruiken na een turbulent 2021.

Celebrity
  • Beau Monde
  • BrunoPress, Instagram